Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena išla po ulici s manželom na vôdzke. Venčím psa, povedala policajtom počas lockdownu
Zdielať na

Žena išla po ulici s manželom na vôdzke. Venčím psa, povedala policajtom počas lockdownu

Zdroj: Ilustračné foto SITA

KANADA / Kanadskému páru sa nevyplatil trochu kuriózny pokus porušiť nočný zákaz vychádzania v provincii Quebec. Polícia v meste Sherbrooke pristihla ženu, ako si vedie manžela na vodítku. Strážnikom žena údajne tvrdila, že "venčí psa" v blízkosti svojho bydliska. Obaja dostali pokutu.

Provincia v snahe obmedziť šírenie koronavírusu zaviedla zákaz vychádzania v sobotu medzi 20:00 a 05:00. Venčiť psa v blízkosti bydliska je však povolené. Pár bol videný v sobotu okolo 21:00, krátko po tom, čo zákaz vychádzania vstúpil do platnosti. Manželia údajne polícii tvrdili, že dodržiavajú pravidlá týkajúce sa venčenia domácich miláčikov.

Isabelle Gendronová z miestnej polície denníku La Tribune povedala, že pár s políciou vôbec nespolupracoval. Obaja dostali pokutu vo výške 1546 kanadských dolárov, čo je v prepočte približne 1000 Eur. Polícia v celom Quebecu, v prvý víkend, kedy začal platiť zákaz nočného vychádzania, udelila asi 750 pokút za porušenie pravidiel.

Od začiatku pandémie sa podľa údajov americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa v Kanade preukázala pozitivita koronavírusu u viac ako 677 000 ľudí a 17 000 zomrelo. Počty infikovaných začali v poslednej dobe strmo stúpať. Premiér provincie Quebec François Legault v pondelok vyzval obyvateľov, aby dodržiavali protiepidemické opatrenia. Poznamenal, že situácia v najväčšom meste provincie Montrealu je "naozaj kritická" a nemocnice sa blížia k bodu, kedy nebudú schopné liečiť všetkých pacientov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy