Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Takto by vyzerala stratená Madeleine dnes
Zdielať na
Zahraničie

Takto by vyzerala stratená Madeleine dnes

Súdni experti vytvorili počítačový obraz jej súčasnej podoby

Maddie zmizla presne pred dvoma rokmi na dovolenke v Portugalsku, keď jej rodičia obedovali s priateľmi a ona spala v hotelovej izbe. Medzitým sa jej prípad stal jedným z najmysterióznejších v dejinách Ameriky.

Polícia chce pokročiť vo vyšetrovaní. Experti preto použili najnovšie počítačové technológie, aby čo najautentickejšie vykreslili možné zmeny v mimike tváre dievčatka. Vychádzali pritom z fotografií jej rodičov Kate a Gerryho. 

"Toto je dievčatko, ktoré by mali ľudia hľadať," povedal hovorca medializovanej rodiny Clarence Mitchell. S pôvodnou fotografiou, na ktorej mala Maddie tri roky, má málo spoločné. Rovnaké ostali iba veľké oči. Poznávacím znamením pri pátraní by mohlo byť poškodenie pravej dúhovky. Virtuálna podobizeň dievčatka je veľmi podobná 41-ročnej matke Madeleine.

Kate a Gerry chcú, aby si ľudia uvedomili tieto zmeny, pozreli sa na fotografiu a a zapamätali si ju. Fotografia sa už objavila na viacerých plagátoch i v novinách. Rodičia s ňou dokonca vystúpili aj v televíznej šou Oprah Winfrey. Želajú si, aby táto nová podobizeň bola rozšírená všade, kde to je možné.

Informácie zverejnil internetový denník thesun.co.uk

Zdielať na

Najčítanejšie správy