Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Malý Cody je pripravený vyhrať olympiádu aj bez nôh
Zdielať na
Zahraničie

Malý Cody je pripravený vyhrať olympiádu aj bez nôh

V bazéne sa chce vyrovnať plavcovi Phelpsovi

Americký chlapček Cody trpí od narodenia veľmi vzácnym ochorením, ktoré mu spôsobilo nedostatočne vyvinutie nožičiek. Cody postúpil ich operáciu hneď po narodení. O rok neskôr mu ich lekári museli amputovať.

Ani tento hendikep však Codymu nebráni v tom, aby sa svojho cieľa vzdal. Rodičia preňho robia, čo je v ich silách. Zaobstarali mu špeciálne protézy, vďaka ktorým je v chôdzi oveľa rýchlejší ako predtým. Dokonca rýchlejší ako jeho rovesníci. Napriek vysokej cene, ktorú museli rodičia za protézy zaplatiť, nikto z nich neľutuje. Odkedy ich Cody používa, vo viacerých činnostiach vyniká a je dokonca lepší ako jeho kamaráti.

Ak si však myslíte, že túžbou chlapca je vyhrať maratón na Olympiáde, ste na omyle. Codyho snom nie je asfalt, ale voda. Jeho veľkým vzorom je americký olympijský rekordman v plávaní Michael Phelps. Vo vode sa pohybuje ako obojživelník, pričom pri plávaní používa len ruky.

Cesta k úspechu však býva dlhá. Rodina sa momentálne sústreďuje na náročnú prípravu, na konci ktorej bude v roku 2012 účasť Codyho na bežeckom maratóne v rámci paralympiády v Londýne. „Určite raz získam zlatú medailu a veľmi sa teším na to, že si ju prevezmem na stupienku víťazov,“ prezradil Cody, čo je jeho najväčším snom.

Informáciu zverejnil Blesk.

Zdielať na

Najčítanejšie správy