Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trump zdieľal status, ktorý pobúril verejnosť aj zdravotníkov. Podľa tweetu "všetci klamú" o Covid-19
Zdielať na

Trump zdieľal status, ktorý pobúril verejnosť aj zdravotníkov. Podľa tweetu "všetci klamú" o Covid-19

WASHINGTON / Prezident Donald Trump na svojom twitteri zdieľal príspevok, ktorý pobúril viacerých odborníkov, no aj širokú verejnosť. Zdieľal tvrdenie v súvislosti s Covid-19, že americké Stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) spolu so zdravotníckymi expertmi klamú. A to s cieľom, aby poškodili americkú ekonomiku.

Bilancia potvrdených prípadov v USA sa za posledný týždeň rozšírila o takmer 60- tisíc prípadov denne, čo je skoro dvojnásobné tempo oproti aprílovému vrcholu epidémie. Trump na verejnosti nepripustil, že by sa situácia v USA zhoršovala, čo ich stavia do konfliktu so zdravotníckymi činiteľmi. Minulý týždeň kritizoval americké Stredisko pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC)  za ich nepraktické doporučenia v rámci obnovy prezenčnej výuky v školách.

Teraz americký prezident Trump zdieľal na Twitteri príspevok, v ktorom sa píše, že o Covid-19 odborníci klamú. "Všetci klamú. CDC, médiá, demokrati, naši doktori, nie všetci ale väčšina," napísal bývalý moderátor súťažných relácii a známy stúpenec Republikánskej strany l Chuck Woolery. 

"Myslím, že celé je to o novembrových prezidentských voľbách a o tom zabrániť ekonomike, aby sa vrátila späť, čo je o voľbách. Mám toho plné zuby," písal ďalej Woolery. A práve jeho slová, ktoré zdieľal aj Trump, vyvolali reakcie novinárov a zdravotníkov. "Neklameme. Naozaj je to dosť hrozné vidieť ľudí umierať na Covid-19. A nie je to o voľbách. V skutočnosti je to stále o tom umieraní," napísal na mikroblogovacej sieti Craig Spencer z nemocnice New York Presbyterian Hospital. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy