Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Kamera zachytila muža, ktorý napáda ženy nožom. Táto mu unikla o vlas
Zdielať na

Kamera zachytila muža, ktorý napáda ženy nožom. Táto mu unikla o vlas

Zdroj: Policie ČR

PRAHA / Kriminalisti stále pátrajú po mužovi podozrivom z brutálneho napadnutia niekoľkých mladých žien v Prahe. Hľadajú teraz najmä ženu, ktorú zachytila bezpečnostná kamera v metre, keď si ju podľa polície podozrivý vyhliadol. Nakoniec ju len minul, pretože sa pri metre pridala k partii kamarátov.

Polícia o sérii útokov na mladé ženy informovala minulý týždeň v piatok a zverejnila záznam jedného z incidentov aj útočníka, keď si dával v metre nôž do rukáva. Policajti hľadali útočníka, ale aj poškodenú, pretože tá udalosť nenahlásila, píše český portál novinky.cz.

Nakoniec sa žena napadnutá v Letňanoch polícii prihlásila, útočníkovu totožnosť ale kriminalisti stále nepoznajú. "Podarilo sa však zistiť, že pred útokmi na Opatove si vyhliadol inú obeť, než na ktorú neskôr zaútočil," oznámila v utorok hovorkyňa polície Hana Křížová. Podľa vyšetrovateľov si útočník ženu vyhliadol v metre na nástupišti, jeho plány sa ale prekazili, keď žena vyšla z metra - čakala tam na ňu totiž skupina priateľov, ku ktorým sa pridala. Podozrivý potom len prešiel okolo.

Kriminalisti vychádzajú z ďalších kamerových záznamov, ktoré teraz zverejnili so žiadosťou o pomoc pri vyšetrovaní. 

Zatiaľ stále neznámy útočník je podľa polície vo veku okolo štyridsať rokov a je vysoký asi 170 cm. Mal na sebe tmavé rifle, čiernu bundu do pása, šiltovku značky Nike a biele rúško. "Veľmi znateľne vrávoral na jednu nohu. V žiadnom prípade sa ho nepokúšajte sami zadržať, s najväčšou pravdepodobnosťou je ozbrojený," zdôraznila hovorkyňa. Prípadní svedkovia sa majú ozvať na linku 158.

Z dostupných svedectiev nevyplýva, akej je muž národnosti, pri útoku totiž nehovoril. Motív tiež nie je jasný, polícia prípad zatiaľ vyšetruje ako ublíženie na zdraví, právna kvalifikácia sa ale môže zmeniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy