Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Belgičan dostáva 9 rokov pizzu, ktorú si nikdy neobjednal. Sen milovníkov pizze sa pre neho zmenil na nočnú moru
Zdielať na

Belgičan dostáva 9 rokov pizzu, ktorú si nikdy neobjednal. Sen milovníkov pizze sa pre neho zmenil na nočnú moru

Archívna reportáž

BRUSEL / Belgičan dostáva 9 rokov donášku pizze domov. Služba, ktorú by uvítal nejeden milovník pizze, sa zmenila na nočnú moru. Dostal už tisícky kusov pizze, ktorú si ale ani raz neobjednal. Kto mu ju neustále dáva poslať sa dopátrať nevie.

Muž žije neďaleko Antverp a práve sem denne dostáva krabicu s pizzou. "Jedného dňa u mňa znenazdania zazvonil kuriér a doniesol mi stĺpec krabíc pizze," opísal svoj zážitok Jean Van Landeghem denníku  Het Laatste Nieuws. 

Najskôr si myslel, že doručovacia spoločnosť sa pomýlila a zásielku odmietol. Keď ale pizze začali chodiť pravidelne, domyslel si, že ho niekto cielene obťažuje. Gastronomické zásielky vraj dostáva v týždni aj cez víkend, niekedy dokonca aj v noci. "Nemôžem z toho spať, trasiem sa zakaždým, keď na ulici počujem motorku. Hrozím sa z toho, že zas niekto privezie náklady pizze," opísal. 

Obrátil sa aj niekoľkokrát údajne na políciu, ale tá pôvodcu záhadných zásielok nevypátrala. Krabice mu chodia z rôznych pizzerií a reštaurácií, niekedy dokonca aj z iného mesta. Občas sa ich cena vyšplhá až na stovky eur denne. Van Landeghem vraj z nich nikdy neprijal a nezaplatil. "Mám rád pizzu, ale nie keď ich je za deň 14," podotkol Belgičan. Sám si vraj kupuje mrazenú zo supermarketu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy