Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Elyzejský palác sa snaží chrániť Macrona pred koronavírusom
Zdielať na

Elyzejský palác sa snaží chrániť Macrona pred koronavírusom

V Taliansku to vyzerá po vypuknutí koronavírusu takto:

BRATISLAVA,PARÍŽ / Epidémia koronavírusu spôsobila vo Francúzsku zatiaľ 33 úmrtí. Celkovo bolo infikovaných 1 784 ľudí. Momentálne je medzi pacientmi 86 pacientov vo vážnom stave. Informoval o tom francúzsky portál rfi.fr.

V súčasnosti sú zavedené osobitné opatrenia na zníženie pravdepodobnosti kontaminácie v parížskej rezidencii, ktorá je prezidentovým domovom a zároveň aj jeho pracoviskom, píše rfi.fr. Ak personál príde do jeho kancelárie, udržiava si od neho odstup. Zdroje z prostredia Elyzejského paláca uviedli, že Emmanuel Macron odmieta podať návštevám ruky v rámci pozdravu a v pravidelných intervaloch si ich dezinfikuje.

Stretnutia sa momentálne neuskutočňujú v jeho osobnej kancelárii. Rokovania s predsedom vlády i ministrami sa konajú v konferenčných miestnostiach, ktoré sa po každej ich návšteve dezinfikujú. Nikto sa navyše nesmie dotýkať jeho pera, spisov či zápisníkov. Ľudia sú pozvaní na obed, prípadne večeru v rámci prezidentského domu iba v nevyhnutných prípadoch.

Okrem toho musí každá návšteva prejsť kontrolou, v ktorej sa zisťuje, či dané osoby boli vystavené koronavírusu alebo či prednedávnom navštívili nadmerne postihnuté oblasti s touto nákazou. Samotný Emmanuel Macron sa nechal počuť, že v prípade nákazy bude aj naďalej pokračovať. Jediný rozdiel bude v tom, že po dobu ochorenia nebude vychádzať z Elyzejského paláca z dôvodu karantény.

Pozrite si reportáž redaktorky Jany Koudelovej o aktuálnej situácii vo svete:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy