Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Žena s dcérou skončili za mrežami. Matke chceli ukradnúť dieťa
Zdielať na

Žena s dcérou skončili za mrežami. Matke chceli ukradnúť dieťa

SPANAWAY / Žena a jej dcéra skončili za mrežami potom, ako chceli mladej matke ukradnúť jej dieťa. Vymysleli si aj šikovný spôsob. Na sociálnych sieťach sa pridali do skupín s mamičkami a ponúkali fotenie detí zadarmo. Slobodnej matke počas fingovaného fotenia podali drogy.

Julie Parker využívala na sociálnych sieťach množstvo falošných mien. Figurovala v skupinách mamičiek, aby jednej z nich podľa vyšetrovateľov mohla ukradnúť dieťa. Navonok sa tvárila ako fotografka, ktorá si buduje portfólio, preto svoje služby ponúkala zadarmo. Jedna zo slobodných mamičiek šance na bezplatné fotky využila.

"Dali jej drogy do koláčiku, ktorý zjedla a snažili sa jej vziať dieťa," vraví detektív Ed Troyer. Matka ale svojho potomka ubránila, vyhodila ich z domu a zavolala si sanitku. Myslela si, že ju otrávili, ale lekári potvrdili prítomnosť drog a zavolali políciu.

Obeť detektívom všetko povedala - posledné, čo si pamätala bolo, ako obe ženy utierali všetko, čoho sa v jej dome dotkli. Polícia k páchateľkám poslala rovno zásahový tím.

"Z okna spálne som videl policajtov v taktickom vybavení s puškami v rukách," opisuje zásah polície sused Harold Swales. Putá nasadili páchateľke a aj jej 16-ročnej dcére.

"Páchateľka chcela dievčatko mladšie ako 5 týždňov, aby ju mohla odvliecť zo štátu a vychovať sama, pričom chcela predstierať, že len nedávno dieťa porodila," dodal detektív. Prokurátor ženu obžaloval z útoku a pokusu o únos.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy