Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Šokujúci útok vo vlaku. Sprievodca zbil cestujúceho obuškom
Zdielať na

VIDEO: Šokujúci útok vo vlaku. Sprievodca zbil cestujúceho obuškom

PRAHA / Na twitteri sa objavilo šokujúce video, ktoré zobrazuje sprievodcu, ako mláti cestujúceho teleskopickým obuškom. Agresívne správanie zamestnanca Českých dráh vyvolalo na sociálnej sieti obrovskú vlnu kritiky.

Video, ktoré zaznamenal jeden zo svedkov, sa odohralo na trase Rokycany - Praha 21. septembra. Obeťou sprievodcu bol podgurážený cestujúci, ktorý svojím správaním vyvolal konflikt.

​Rozzúreného sprievodcu zastavil až muž v zelenom tričku spolu s ostatnými cestujúcimi, ktorí na neho kričali, aby prestal. Zamestnanec Českých dráh sa bráni, že uverejnené zábery sú vytrhnuté z kontextu a celá situácia trvala viac než desať minút. "Rozhodne nesúhlasíme s použitím násilia. V takýchto situáciách by mal vlakvedúci privolať do najbližšej stanice políciu," povedal nám hovorca Českej dráhy Jiří Joklík. 

Podľa vedenia dopravnej spoločnosti bol 58-ročný cestujúci pod vplyvom alkoholu a celý incident vyprovokoval. Muž ale na videu sedí na sedadle a proti tvrdým ranám sprievodcu je prakticky bezbranný. "Obušok, ani žiadne iné donucovacie prostriedky, rozhodne nie sú výbavou nášho personálu," uzavrel hovorca Českých dráh. Prípadom sa zaoberá aj česká polícia. 

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých. 

https://twitter.com/OdpadT/status/1212429212243677185

Súvisiace články

Najčítanejšie správy