Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chlapec priniesol do škôlky aktívny granát. Chcel sa pochváliť kamarátom
Zdielať na

Chlapec priniesol do škôlky aktívny granát. Chcel sa pochváliť kamarátom

Archívna reportáž

Na Slovensku sa pomerne často stane, že ľudia objavia nevybuchnutú muníciu. Pozrite si archívnu reportáž

ŠTOKHOLM / Malý chlapec vyvolal poplach v škôlke v juhošvédskom meste Kristianstad. Priniesol so sebou totiž funkčný granát. Ten našiel počas prázdnin na vojenskej strelnici za mestom a na začiatku školského roka sa chcel kamarátom so svojím úlovkom pochváliť. Pyrotechnici granát pred polnocou likvidovali na školskom dvore, napísal švédsky denník Expressen. 

Chlapca, ktrý v utorok dorazil do škôlky s granátom v ruke, si všimol jeden z učiteľov a kontaktoval políciu. "Dieťa granát objavilo začiatkom leta, mal ho celé prázdniny doma a v utorok si ho vzal so sebou do škôlky. Jeden z učiteľov videl predmet, ktorý mu pripadal potenciálne nebezpečný a zatelefonoval na políciu. Tá na mieste konštatovala, že ide o malý, pravdepodobne nestabilný granát," uviedol policajt Thomas Söderberg.

Chlapec našiel muníciu na strelnici v Rinkaby asi desať kilometrov od Kristianstadu. "Granát zrejme ležal dlhú dobu pod zemou, inak by sa o neho armáda postarala už skôr," podotkol Söderberg. Pri incidente nikto neutrpel zranenia, no časť centra mesta preventívne uzavreli. Pol hodiny pred polnocou zlikvidovala muníciu kontrolovanou explóziou pyrotechnická čata.

Muníciu našli pred časom aj v okrese Žilina. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy