Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Môžem svoju funkciu vykonávať, som plne zdravotne spôsobilá, tvrdí Angela Merkel
Zdielať na

Môžem svoju funkciu vykonávať, som plne zdravotne spôsobilá, tvrdí Angela Merkel

Archívna reportáž

Kancelárka pred pár dňami oslávila 65. narodeniny

BERLÍN / Nemecká kancelárka Angela Merkel sa cíti plne zdravotne spôsobilá k výkonu svojej funkcie, uviedla to na tlačovej konferencii, ktorú usporiadala krátko pod svojou letnou dovolenkou. O zdravotnom stave Angely Merkel sa posledné týždne veľa diskutuje vzhľadom na triašku, ktorá nemeckú kancelárku pochytila pri oficiálnych príležitostiach.

"Môžem túto funkciu vykonávať," uviedla Merkel a dodala, že chápe záujem, ktorý vyvoláva jej zdravotný stav. Zároveň všetkých uistila, že sama má veľký záujem na tom, aby bola zdravá. Zdôraznila aj svoje nedávno vyslovené rozhodnutie, že po konci súčasného volebného obdobia v roku 2021 už nebude kandidovať na politickú funkciu. "Ale potom dúfam, že bude nasledovať ďalší život a ten by som rada viedla v zdraví," povedala. 

Šesťdesiatpäťročná Merkel sa v poslednej dobe niekoľkokrát na verejnosti pasovala s trasom celého tela. Minulý týždeň ju postihol pri stretnutí s fínskym premiérom Anttim Rinnom. Opakovala sa tak situácia z polovice júla, kedy sa kancelárka triasla aj pri stretnutí s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym. 

Kancelárka vysvetlila svoj stav dehydratáciou a na otázky ohľadom svojho zdravotného stavu odpovedala, že jej pomohlo, keď vypila niekoľko pohárov vody.

Tras sa ale vrátil a pri posledných oficiálnych akciách už Merkel časti z nich absolvovala v sede. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy