Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vytvorím superhada, vtipkoval vodič pri zadržaní. V aute okrem zvieraťa viezol urán, zbraň a whiskey
Zdielať na

Vytvorím superhada, vtipkoval vodič pri zadržaní. V aute okrem zvieraťa viezol urán, zbraň a whiskey

Archívna reportáž

OKLAHOMA / Policajti zastavili Američana Stephena Jenningsa a pravdepodobne nečakali, čo všetko v automobile nájdu. Štyridsaťročný vodič minulý mesiac Oklahomou viezol nádobu s rádioaktívnym uránom, jedovatého hada, strelnú zbraň a otvorenú fľašu whisky.

Okrem krajne podozrivého obsahu vozidla sa ukázalo, že samotný automobil je kradnutý a nemá platné poznávacie značky. V priehradke spolujazdca, ako píše independent.co.uk, našli strážcovia zákona strelnú zbraň. Pri ďalšom skúmaní našli policajti terárium s jedovatým štrkáčom. Ani to ale nebolo to najprekvapivejšie.

Jennings vo vozidle prevážal nádobu so žltkastým práškom, na ktorej bolo napísané "urán". Ani zatknutie však neohrozilo vodičovu dobrú náladu. Už sa želiezkami na rukách vtipkoval, že mal v pláne vytvoriť "superhada".

Nakoniec podľa polície muž uviedol, že sa živia zberom a predajom kovov a urán našiel v nástroji na detekciu radiácie. Okrem Jenningsa bola zatknutá aj spolujazdkyňa, ktorá bola obvinená z neoprávneného držania strelnej zbrane. Jennings si vypočul obvinenie z prevádzkovania kradnutého vozidla, riadenie s neplatným vodičským preukazom a prepravovanie otvorených fliaš s alkoholom, čo je vo väčšine Spojených štátov zakázané.

Vzhľadom k prebiehajúcej "hadej sezóne", počas ktorej je v Oklahome povolený odchyt hadov, unikol Jennings vďaka licencii obvineniu z držania nebezpečného zvieraťa.

Množstvo uránu v aute bolo podľa polície v limite, ktorý dovoľuje zákon.

Indonézska polícia použila naozaj netradičnú stratégiu, ako zo zlodeja dostať priznanie. Použili hada:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy