Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Rekordná výhra vďaka vedomostiam. Štvorica Španielov je bohatšia o 6,7 milióna eur
Zdielať na

Rekordná výhra vďaka vedomostiam. Štvorica Španielov je bohatšia o 6,7 milióna eur

MADRID / V Španielsku v pondelok padla rekordná výhra v televíznej vedomostnej súťaži. Štvorica mužov získala takmer 6,7 miliónov eur. Podľa denníka El País má ísť o vôbec najvyššiu výhru v televíznej súťaži v Európe. Iné zdroje tvrdia, že ide o najvyššiu výhru v televízii na svete.

"Ako sa volá záliv v Baltskom mori medzi Švédskom a Fínskom?" opýtal sa moderátor a dostal na ňu správnu odpoveď: "Botnický záliv". V tom momente štvorica mužov vedela, že si domov odnesú výhru. Správnou odpoveďou získal tím zvaný Los Lobos, teda Vlci, prémiu 4,1 milióna eur. Spolu s výhrami v predchádzajúcich kolách bola výsledná suma neuveriteľných 6 686 700 eur. 

Tím Vlci tvoril lesný inžinier a vášnivý rybár Erundino, historik umenia a zberateľ gitár Valentín, podnikateľ Manu a farmár José. Posledný z menovaných sa ale pred siedmimi mesiacmi rozhodol súťaž opustiť. Ako uviedol médiám, bol unavený zo súťaže, ktorá trvala dva roky. Chcel sa venovať svojej farme neďaleko Salamanky, kde choval kravy. V marci ako 56-ročný zomrel na infarkt. Po tom ako zo súťaže odišiel nahradil jeho miesto učiteľ v dôchodku Alberto. 

Aj na Slovensku sa už podarilo vyhrať rozprávkové peniaze, nešlo ale o vedomostnú súťaž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy