Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Video: Tradičný beh pred býkmi sa skončil piatimi zranenými
Zdielať na

Video: Tradičný beh pred býkmi sa skončil piatimi zranenými

PAMPLONA / Pri prvom tohtoročnom behu s býkmi v uliciach španielskej Pamplony v rámci osláv sviatku svätého Fermina utrpelo zranenia najmenej päť ľudí. Troch odvážlivcov sa zvieratám podarilo nabrať na rohy, informovala španielska televízia s odvolaním sa na zdravotníkov.

Beh na vytýčenej trati dlhej 850 metrov trval dve minúty a 41 sekúnd. Cieľom bola ako obvykle mestská aréna pre býčie zápasy. Podľa agentúry AP po väčšinu času bežalo stádo tvorené šiestimi býkmi a skupinou krotkých býčkov pohromade, až ku koncu jeden býk začal naháňať pretekárov, pričom najmenej jedného nabral na rohy.

​Agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá napísala, že všetci zranení museli byť ošetrení v nemocnici. Traja majú rany spôsobené rohami a dvaja utrpeli otras mozgu. Dvaja z nabodnutých mužov sú Američania.

Deväť dní trvajúci festival v regióne Navarra Pamplone každý rok navštívi okolo milióna ľudí. Počas ôsmich dní sa vždy ráno konajú behy s býkmi, ktoré potom popoludní čaká smrť pri zápasoch v aréne.

Pri skúške odvahy si každý rok z Pamplony odnesú šrámy desiatky ľudí; vlani ich bolo 42. Občas si ochrancami zvierat kritizovaná zábava vyžiada aj ľudský život. Naposledy sa tak stalo v roku 2009.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy