Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž podľa polície dopoval veveričku pervitínom. On obvinenia odmieta
Zdielať na

Muž podľa polície dopoval veveričku pervitínom. On obvinenia odmieta

Archívna reportáž

Pozrite si reportáž o mačke, ktorá sa zľutovala a adoptovala si veveričky

LIMESTONE / Polícia zo štátu Alabama pátra po mužovi pre naozaj nezvyčajný nález v jeho dome. Ťažko povedať, či policajtov prekvapil viac pervitín alebo veverička, ktorú doma muž ukrýval. Podľa informácií polície mal muž pervitín dávať aj veveričke. Dôvody jeho konania zatiaľ ostávajú záhadou.

Agresívnu veveričku objavili policajti počas domovej prehliadky. O tom, že ju 35-ročný Mickey Paulk má vo svojom dome a namiesto orieškov jej dáva konzumovať pervitín, mali policajti vedieť ešte pred zásahom. O kurióznom výjazde informoval web KATV NewsPočas domovej prehliadky našli okrem drog aj strelivo a ochrannú výzbroj. Po Paulkovi ale pátrali, v čase zásahu totiž nebol doma. 

Podľa obvinenia mal Paulk veveričku kŕmiť drogami, aby ostala agresívna. Dôvod je ale zatiaľ záhadou aj pre políciu. Chov veveričky ako domáceho miláčika je ale v Alabame nelegálny. Policajný hovorca preto uviedol, že na odporúčanie ochranárov ju vypustili späť do prírody. "Bežala do lesa bez toho, aby napadla policajtov, ktorí ju vypustili," uviedol hovorca, no priznal, že policajti nemali možnosť veveričku otestovať na drogy. 

Muž obvinenia popiera

Muž z amerického štátu Alabama hľadaný políciou pre obvinenia z držby zbraní a drog poprel, že by veveričku, ktorú choval ako domáceho maznáčika, kŕmil metamfetamínom, aby bola agresívna. Mickey Paulk na sociálnej sieti Facebook zverejnil video, na ktorom je údajne s tou istou veveričkou a dané tvrdenia popiera s tým, že zvieratko nepredstavuje hrozbu. "Nemôžete dať veveričkám metamfetamín, to by ich zabilo. Som si tým istý, ale nikdy som to neskúsil," vyjadril sa 35-ročný muž.

Paulk vo videu tiež poprel, že by v dome žil, a tiež uviedol, že po razii prišiel k domu a tam veveričku uvidel na strome. Zviera sa podľa jeho slov k nemu rozbehlo a skočilo mu na rameno. V telefonickom rozhovore s agentúrou The Associated Press muž povedal, že zvieratko dostal od kamaráta, krátko po tom, ako sa narodilo a pomenoval ho Deeznutz. Prečo policajti verili tomu, že by bola veverička nadrogovaná, nevedel povedať. Paulk sa tiež vyjadril, že s právnikom a príbuznými pracuje na pláne, ako sa vzdá úradom, ale musí ešte vyriešiť pár vecí, predtým, než sa tak stane. Veveričku plánuje poslať do dočasného domova v Tennessee. On sám sa už podľa jeho slov nenachádza v Athens.

Hovorca polície okresu Limestone Stephen Young v stredu uviedol, že po Paulkovi, ktorý má na konte viacero trestných činov, ešte stále pátrajú. "Áno, sme si vedomí toho videa a áno, na videu je on," vyjadril sa hovorca.

Niektoré veveričky už čo-to odkukali od ľudí a neštítia sa ani kradnúť. Pozrite si archívnu reportáž.

Najčítanejšie správy