Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šiestačka vrazila učiteľovi facku, spolužiaci útok podporovali a bavili sa
Zdielať na

Šiestačka vrazila učiteľovi facku, spolužiaci útok podporovali a bavili sa

Zdroj: Facebook školy

BILÍN / Fyzický útok proti jednému z učiteľov rieši od piatku vedenie základnej školy Za Chlumom v Bíline. Žiačka šiestej triedy dala pred zrakmi spolužiakov facku jednému z pedagógov. Podľa vedenia školy bol útok vopred plánovaný.

"Mnoho žiakov o ňom vedelo, útok podporovalo a považovalo ho za zábavu," píše sa vo vyhlásení školy na sociálnej sieti. Podľa televízie Nova, ktorá na prípad upozornila, chcela žiačka učiteľa potrestať fackou za poznámku, ktorú od neho dostala.

"Zaťukala mu na plece, vrazila mu facku a utiekla. Išla (za ním) do kabinetu a okolo kabinetu stálo viac detí," opísala incident jedna zo študentiek. "Mala to byť údajne väčšia partička ľudí, čo sa na to mala prísť pozrieť," dodal ďalší žiak školy pre portál iDnes.cz.

Situáciu teraz rieši vedenie školy, polícia i orgán sociálnoprávnej ochrany detí. "V žiadnom prípade nebudeme takéto správanie tolerovať a prechádzať. Jedná sa o úplne prekročenie hraníc slušného správania a nemá nič spoločné s klasickou nedisciplinovanosťou, ktorú vzhľadom na vek a vývoj žiakov v rámci možností rešpektujeme," píše sa vo vyjadrení školy na Facebooku.

"Chceme tiež predísť všetkému ohováraniu a osočovaniu, ktoré sú s touto udalosťou spojené. Nedošlo k žiadnemu zraneniu, išlo o jednu naplánovanú facku pred obecenstvom," doplňuje vyjadrenia školy. Podľa starostky Bíliny Zuzany Schwarz Bařtipánovej (ANO) už si škola pozvala "na koberček" i rodičov spomínanej žiačky a všetky triedy čaká aj špeciálna triednická hodina, na ktorej sa situácia bude preberať.

​Neďaleko Mladej Boleslavy zase mali učiteľa, u ktorého našli žltobielu kryštalickú látku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy