Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dievčatko našlo na prechádzke zlatý kameň za tisíce eur
Zdielať na

Dievčatko našlo na prechádzke zlatý kameň za tisíce eur

Zdroj: noviny.sk

CANBERRA / Obyčajná prechádzka so psom skončila pre austrálsku rodinu nálezom pokladu. Jedna z dcér našla na zemi zlatý kameň vážiaci 624 gramov. Cena kameňa bola odhadnutá na viac ako 37-tisíc austrálskych dolárov, čo je takmer 23 000 eur.

Otec s dvoma dcérami a psom vyrazili minulú nedeľu na prechádzku do prírody za mesto Bendigo nachádzajúce sa v štáte Victoria severne od Melbourne. "Žena zostala doma, išli sme iba ja, moje dcéry a pes Lucky," uviedol serveru austrálskej televízie ABC muž, ktorý si neželal byť menovaný.

https://twitter.com/newssummedupNZ/status/1128138290513580032

A zatiaľ čo muž kameň obišiel bez povšimnutia, jeho dcéra do neho v domnení, že ide o obyčajný kus kameňa, kopla. Potom sa k nemu ale zohla bližšie. "Tati, je toto zlato?" spýtala sa otca, ktorý usúdil, že by to tak naozaj mohlo byť. Vzali preto kameň na overenie a experti potvrdili, že sa naozaj jedná o zlatý nuget. Váži 624 gramov a jeho cena sa vyšplhala na desaťtisíce austrálskych dolárov. "Nemohlo to byť načasované lepšie. Rodina zažíva ťažké časy, pretože máme finančné problémy," zveril sa šťastný otec. Nuget plánuje muž predať.

Ľudia žili v Čerňanoch už 5000 rokov pred narodením Krista:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy