Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Neuveriteľné stretnutie. Celý život hľadala svoju matku, stretla sa s ňou v 81 rokoch
Zdielať na

Neuveriteľné stretnutie. Celý život hľadala svoju matku, stretla sa s ňou v 81 rokoch

Archívna reportáž

DUBLIN / Osemdesiatjedenročná žena z Írska sa prvý raz stretla so svojou 103-ročnou matkou. Ako povedala, nikdy nebola šťastnejšia. Eileen Macken sa snažila desaťročia nájsť svoju biologickú matku. Vystopovať sa jej ju podarilo s pomocou genealóga a nedávno sa s ňou stretla v Škótsku.

Eileen Macken vyrastala v sirotinci v Dubline a keď mala 19 rokov, začala pátrať po svojej matke, ktorú nikdy nepoznala. Hľadanie skončilo po viac ako 60 rokoch, keď 103-ročnú matku pre 81-ročnú ženu našiel odborník na genealógiu. V apríli sa obe stretli v Škótsku, kde matka Elizabeth žije.

"Je to tá najkrajšia dáma, má moc milú rodinu. Prichystali mi skvelé privítanie," povedala Macken írskej rozhlasovej stanici RTÉ s tým, že nikdy nebola šťastnejšia.

Práve skrz reláciU verejnoprávneho rozhlasu vlani požiadala o pomoc v pátraní po matke. Po Novom roku sa jej ozval odborník s tým, že ženu našiel a že žije v Škótsku.

https://twitter.com/rtenews/status/1126605853107347456

"Keď som to počula, nič ma nemohlo zastaviť," povedala Macken, ktorá je matkou troch detí. Následné stretnutie si nemôže vynachváliť. "Prijali ma a s mamičkou som sA výborne porozprávala. Bola nadšená a celý čas nepustila moju ruku," popísala stretnutie Eileen.

Celý život vraj bola pevne presvedčená, že svoju matku nájde a snahu po celé desaťročia nevzdávala. "Hovorila som si: "Nemôžem predsa byť iba jedna osoba na tejto planéte, čo nemá nikoho.' Musela som začať pátrať," uviedla.

Pri stretnutí s Elizabeth, ktorá už oslávila 104. narodeniny, okrem iného zistila, že má dvoch nevlastných bratov. "Prežili sme tri dni plné úplného šťastia, aké som doteraz nikdy nepocítila. Nemáte tušenie, čo to so mnou urobilo. Som jednoducho nesmierne šťastná," dodala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy