Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia vo Veľkej Fatre. Iba 13-ročné dievča zomrelo po nehode na štvorkolke
Zdielať na

Tragédia vo Veľkej Fatre. Iba 13-ročné dievča zomrelo po nehode na štvorkolke

ZVAŽNICA / Záchranári v noci z piatka na sobotu zasahovali pri tragickej nehode v oblasti Belá-Dulice, pri ktorej prišlo o život iba 13-ročné dievča. Polícia túto informáciu pre TV JOJ potvrdila. Podľa predbežných informácií narazila na štvorkolke do stromu.

K tragédii došlo vo Veľkej Fatre na kopci Lysec krátko po polnoci. "V noci v okrese Martin zobral opitý 18-ročný mladík, ktorý nie je držiteľ vodičského preukazu, dvoch chlapcov vo veku 14 a 16 rokov a 13-ročné dievča na motorovej štvorkolke bez evidenčného čísla smerom do Jasenskej doliny," informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Počas jazdy v lesnom teréne mal vodič štvorkolky z doposiaľ presne nezistených príčin naraziť do stromu. Pri náraze utrpela 13-ročná Natália zranenia nezlúčiteľné so životom.

​Do neprístupného terénu kráčali hasiči aj dve posádky záchranárov. Po príchode začali s oživovaním, žiaľ, neúspešne. Na mieste boli aj ďalší traja chlapci, z toho dvaja z nich utrpeli ľahšie poranenia. Podľa zatiaľ neoverených informácií dievča údajne nemalo na hlave ani prilbu, čo polícia preveruje. 

"Policajti 18-ročnému Dávidovi pri dychovej skúške namerali 0,84 mg/l alkoholu v dychu," uviedla Balogová s tým, že mladík navyše nemal ani vodičské oprávnenie. Prípad prevzala vyšetrovateľka, ktorá začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy