Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najtučnejší chlapec na svete zje štvornásobok porcie dospelého
Zdielať na

Najtučnejší chlapec na svete zje štvornásobok porcie dospelého

Archívna reportáž

ISLAMABAD / Sú rekordy, ktoré svojim nositeľom radosť nerobia. Titul najtučnejšieho dieťaťa na svete patrí medzi ne. Desaťročný pakistanský chlapec Arbrar Mohammed má problém vôbec s tým, aby prešiel tri kroky naraz. Spoločne s rodinou sa tak spolieha na chirurgický zákrok.

Desaťročný Pakistanec Arbrar Mohammed váži takmer 200 kíl a je najtučnejším dieťaťom na svete. Zachrániť život by mu mohla operácia, ktorou sa chystá podstúpiť, píše portál storytrender.com.

Chlapec má v súčasnosti problémy so vôbec udržať na nohách. Pravidelne pritom zje toľko jedla, že by to vydalo na 4 porcie pre dospelého človeka.

Že to nebude žiadny drobček, sa zistilo už krátko po jeho narodení. Arbrarova pôrodná váha síce predstavovala iba tri a pol kila, ale potom začal rýchlo priberať a v pol roku už vážil 19 kíl.

Ako dieťa bol vraj Arbrar neustále hladný a pil päťkrát toľko mlieka čo jeho súrodenci, pri každom kŕmení vraj vypil zhruba dva litre. "Jeho váha nikdy neprestala stúpať," priznáva jeho matka Zareena.

"Bolo to, ako by sa jeho žalúdok nikdy nenaplnil. Stále plakal, že chce jesť," spomína Zareena. Chlapcova váha čoskoro začala rodine komplikovať život. Musel mať špeciálny posteľ, a pretože ho matka neuniesla, nebolo ani možné, aby mu sama vymenila plienky.

Chlapec riadne pribral natoľko, že sa pre neho stalo ťažké chodiť, a dokonca aj sedieť. So svojimi troma súrodencami sa nikdy nemohol hrať a nikdy tiež nebol v škole, pretože neprejde viac ako tri kroky naraz.

Napriek tomu si Arbrar nie je schopný jedlo odoprieť. Aj keď sa snaží jesť zdravo, je schopný zjesť štyri taniere ryže s kuracím kari na posedenie. "Zakaždým, keď som niečo varila, jedna polovica bola pre Arbrara a druhá pre zvyšok rodiny, teda pre päť ľudí," opisuje Arbrarova matka.

Teraz chlapcovi zostáva posledná nádej v podobe bariatrie, teda operatívnej liečby obezity. Najznámejší pakistanský bariatrický chirurg Maac al Hassan sľúbil, že Arbrara bude liečiť. Chlapca teraz čaká razantné zmenšenie objemu žalúdka. Zareena sa teší, že by jej syn mohol po operácii postupne začať viesť normálny život. "Snažili sme sa pre neho nájsť tú správnu liečbu. Nikdy sme nestratili nádej na získanie lekárskej pomoci, "dodáva.

https://www.youtube.com/watch?v=qm6YP_KYZN8

Súvisiace články

Najčítanejšie správy