Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Drogoví díleri si pomýlili adresu. Balíček za milióny dolárov poslali dôchodcom
Zdielať na

Drogoví díleri si pomýlili adresu. Balíček za milióny dolárov poslali dôchodcom

Archívna reportáž

MELBOURNE / Starší manželský pár prekvapil balíček pred ich domom. Po jeho otvorení zistili, že im niekto poslal približne 20 kilogramov neznámej bielej látky. Polícia neskôr zistila, že išlo o metamfetamín v hodnote milión austrálskych dolárov.

Ku kurióznemu incidentu došlo pri austrálskom mestečku Werribee. Prekvapený manželský pár neveriacky pozeral na otvorený balíček, v ktorom boli úhľadne naskladané vrecká s drogou. Manželia sa rozhodli okamžite zavolať políciu. "Obyvatelia domu boli naozaj starší, takže si moc ani neuvedomovali dôležitosť tohto nálezu," uviedol pre austrálsku televíziu ABC detektív Matthew Kershaw.

Policajti v tom ale mali jasno. V balíčku bolo asi 20 kilogramov metamfetamínu. Podľa informácií polície, takéto množstvo by sa na uliciach predalo zhruba za 10 miliónov austrálskych dolárov. Vyšetrovanie následne doviedlo kriminalistov na predmestie Bandoora v Melbourne. Tam zatkli 30-ročného muža, ktorý mal zlé odoslanie zásielky na svedomí. Pri razii u neho doma našli ďalších 20 kíl tejto látky. 

Vďaka ťažko uveriteľnej chybe drogových dílerov a dôchodcom, ktorí na políciu okamžite zavolali, sa do obehu nedostalo 800 tisíc dávok drog. Muž bol obvinený z niekoľkých trestných činov, vyšetrovanie stále pokračuje. 

Policajt falšoval testy na drogy. Aký mal na to dôvod? Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy