Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Organizovaná skupina pašovala do väzenia drogy. Medzi členmi boli aj dozorcovia
Zdielať na

Organizovaná skupina pašovala do väzenia drogy. Medzi členmi boli aj dozorcovia

VARŠAVA / Do ústavu na výkon trestu posielajú odsúdených zvyčajne preto, aby ich potrestali. Istá skupina väzňov si ale dlhé mesiace a roky krátila čas braním drog, ktoré im do ciel nosili samotní dozorcovia. A brali za to obrovské úplatky.

Organizovaná zločinecká skupina zložená zo 16 osôb sa mala sústrediť na to, aby do väzení pašovala drogy. Tie následne predávala väzňom. Drogy vyrábali muži vo svojich domoch. Následne sa im podarilo dostať zakázané látky aj za múry väznice. "Vieme, že narkotiká distribuovali po celom kraji. No čo je závažnejšie - zistili sme, že sa im podarilo dostať amfetamín aj do ústavu na výkon trestu," vyjadril sa hovorca polície Sebastian Gleń. 

Drogy, ktoré sa dostali za múry  tejto väznice pritom mali spôsobiť smrť jedného väzňa, ktorá sa začala vyšetrovať. Ukázalo sa, že k drogám sa väzeň nedostal náhodou. Členmi organizovanej zločineckej skupiny, ktorí pašovali drogy do väzenia boli pritom aj samotní dozorcovia. Odhaduje sa pritom, že drogy do väzenia pašovali dozorcovia dlhé roky. "Za to, že do väzníc prepašovali drogy, brali vysoké odmeny. Následne dávky distribuovali medzi väzňov," informoval hovorca polície. 

Prokuratúra vzniesla obvinenie voči dvanástim osobám z podozrenia z výroby drog, štyria dozorcovia, ktorí sa mali na distribúcii podieľať, čelia podozreniu z korupcie. "Spolu išlo o úplatky vo výške skoro 2 miliónov eur. Mužov sme zadržali a ďalej ich bude riešiť prokuratúra," dodal Gleń. Obvineným dozorcom hrozí až 12-ročný trest, výrobcovia drog môžu vo väzení stráviť až 15 rokov. 

Stredoškoláci obchodovali s drogami, teraz im hrozí niekoľkoročné väzenie. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy