Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Po desiatich rokoch na úteku sa prihlásil na polícii. Jeho dôvodu neuveríte
Zdielať na

Po desiatich rokoch na úteku sa prihlásil na polícii. Jeho dôvodu neuveríte

Archívna reportáž

SALZBURG / Po viac ako desiatich rokoch na úteku sa v sobotu rakúskej polícii prihlásil väzeň na úteku. Šesťdesiatštyriročný muž sa pred úradmi skrýval na Tenerife a do krajiny sa rozhodol vrátiť z neuveriteľného dôvodu - života na najväčšom z Kanárskych ostrovov už mal jednoducho plné zuby.

Rakúšan utiekol z väznice v Schwarzau am Steinfeld, južne od Viedne v roku 2008. Podľa rakúskych médií mu pritom do konca trestu ostávalo už iba pol roka vo väzení. Úrady zatiaľ nezverejnili ako sa mu podarilo utiecť. 

Muž sa prihlásil v sobotu večer v Salzburgu, na policajnú stanicu prišiel s dvoma kuframi priamo z mníchovského letiska. 

Policajtom povedal, že posledných 10 rokov strávil na Tenerife, no na staré kolená sa podľa jeho slov chcel vrátiť do svojej vlasti. Ostrov podľa neho už nie je taký pekný ako kedysi a života na ňom už mal plné zuby. Muž po prihlásení putoval do väzby.

Policajný hovorca agentúre APA uviedol, že útek z väzenia v Rakúsku nie je trestným činom. Mužovi tak nehrozí žiaden dodatočný pobyt za mrežami, odpykať si teda pravdepodobne bude musieť len zostávajúceho pol roka.

K veľkému úteku väzňov došlo v Indonézii. Viac ako sto trestancov premohlo stráž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy