Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Študentku upálili zaživa, odmietla odvolať obvinenie riaditeľa z obťažovania
Zdielať na

Študentku upálili zaživa, odmietla odvolať obvinenie riaditeľa z obťažovania

DHÁKA / Spravodlivý trest pre vrahov svojej dcéry žiada otec devätnásťročnej študentky z Bangladéša. Tú maskovaní útočníci upálili zaživa potom, ako odmietla odvolať obvinenie riaditeľa školy zo sexuálneho obťažovania. Jej smrť vyhnala do ulíc ľudí, žiadajúcich dôkladné vyšetrenie celej tragédie.

"Nusrat bola veľmi milá dievčina. Neustále opakovala, ako nás má všetkých rada," hovorí Nusratina spolužiačka. 

Takto na mladú študentku spomínajú jej spolužiačky. Nusrat však bola nielen milá, ale aj odvážna. Potom, ako ju minulý mesiac obťažoval vo svojej pracovni riaditeľ školy, neváhala, vybrala sa na políciu a podala na neho trestné oznámenie. Pár dní nato mladú študentku vylákala jedna z kamarátok na strechu, kde ju obstúpili útočníci v burkách a žiadali, aby obvinenie stiahla. Keď odmietla, poliali ju horľavinou a zapálili.

"Žiadam od vlády spravodlivosť za túto vraždu," hovorí A.K. Mohamed Musa, otec. Ťažko zranenú Nusrat previezli do najbližšej nemocnice, kde zraneniam po piatich dňoch podľahla. Ešte predtým však stihla vyrozprávať, čo sa jej prihodilo. Na jej pohreb prišli desiatky tisíc ľudí, žiadajúcich tvrdé potrestanie páchateľov. "Nech vinníkov obesia," žiada miestny obyvateľ. 

Študentkiných príbuzných prijala aj bangladéšska premiérka, ktorá im prisľúbila, že dohliadne na dôkladné vyšetrenie útoku. Polícia už zadržala sedemnásť podozrivých, vrátane riaditeľa školy. Upálenie údajne nariadil on sám s tým, že Nusratina smrť mala vyzerať ako samovražda.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy