Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Silné búrky a tornáda zanechali 140-tisíc domácností bez elektriny
Zdielať na

Silné búrky a tornáda zanechali 140-tisíc domácností bez elektriny

JACKSON / Juh Spojených štátov zasiahli v sobotu večer a v noci na dnes silné búrky, ktoré na niektorých miestach sprevádzala tornáda. Najmenej dvaja ľudia prišli o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia.

Istý muž na juhozápad od Memphisu v štáte Tennessee utrpel zranenia, keď sa pri tornáde vzniesol mobilný dom, v ktorom býva, a on z neho vypadol. Štát Mississippi bičovali v sobotu večer a v noci výdatné lejaky, ktoré sa potom presunuli do susednej Alabamy. Študenti mississippskej štátnej univerzity sa ukryli v pivniciach a chodbách budov, keď sa k univerzitnému areálu priblížilo tornádo. Nikto neutrpel zranenia, poškodené nebola ani žiadna z budov, v kampuse sú ale popadané stromy.

Na východe Texasu, v meste Lufkin, zomreli dve deti vo veku troch a ôsmich rokov potom, čo víchor vyvrátil strom a ten sa zrútil na zadné sedadlá auta, v ktorom sedeli. Ich rodičom na predných sedadlách sa nič nestalo.

Prívalové dažde na niektorých miestach spôsobili bleskové záplavy, v štátoch Texas, Mississippi, Louisiana a Arkansas bolo v sobotu neskoro večer viac ako 140-tisíc domácností bez dodávok elektrického prúdu.

Hurikán Florence ničil sever Ameriky. Hoci stihol zoslabnúť, meteorológovia varovali, že môže spôsobiť veľké škody:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy