Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Útočník, ktorý prepadol a zranil tenistku Kvitovú pozná svoj trest
Zdielať na

Útočník, ktorý prepadol a zranil tenistku Kvitovú pozná svoj trest

Zdroj: SITA

BRNO / Svetoznámu českú tenistku Petru Kvitovú prepadol a olúpil Radim Žondra. Rozsudok v utorok vyniesol krajský súd v Brne. Lupič si odsedí osem rokov. Tenistka, ktorá si pri obrane vážne poranila ruku, na súd neprišla.

Krajský súd v Brne v utorok uznal Radima Žondru vinného z napadnutia tenistky Petry Kvitovej a za ťažké ublíženie na zdraví a porušenie domovej slobody ho potrestal ôsmimi rokmi väzenia. Súd zároveň zrušil svoj predchádzajúci rozsudok z iného prípadu, ktorým odsúdil Žondru na 2,5 roka za mrežami. Muž napriek tomu svoju vinu naďalej popiera.

Podľa žalobcu sa Žondra v decembri 2016 dostal do Kvitovej prostějovského bytu pod falošnou zámienkou, že prišiel na revíziu kotla. Útočník porezal Kvitovej ľavú ruku.

Obžalovaný muž sa voči verdiktu odvolal, trest preto zatiaľ nie je právoplatný. Odišiel až v momente, keď mu tenistka ponúkla 10 000 českých korún, ktoré si vzal. Žondra je v súčasnosti vo väzení za to, že dal tip lupičom, ktorý na jeho základe brutálne prepadli advokáta. Kvitová na utorňajšom hlavnom pojednávaní nebola prítomná, pretože aktuálne na turnaji WTA v Miami bojuje o post svetovej jednotky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy