Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Bašternáka odsúdili na päť rokov väzenia. Kde si ich odpyká?
Zdielať na

Bašternáka odsúdili na päť rokov väzenia. Kde si ich odpyká?

DUBNICA NAD VÁHOM / Ladislav Bašternák si má podľa rozhodnutia súdu odpykať päť rokov za mrežami. V utorok ho previezli do väzenia s minimálnym stupňom ochrany, kde sú odsúdení umiestnení v izbách namiesto ciel.

Ladislava Bašternáka v utorok previezli z bratislavského justičného paláca do väznice s minimálnym stupňom stráženia v Dubnici nad Váhom. Podľa informácií TV JOJ z prostredia zboru väzenskej a justičnej stráže by si tam mal odpykať svoj päťročný trest za neodvedenie daní a poistného.

​V ústave s minimálnym stupňom stráženia bývajú odsúdení v izbách, nie v celách. Ubytovne sa od budíčka do večierky neuzamykajú. Ladislava Bašternáka môžu zaradiť aj na pracovisko mimo ústavu. Inak platia rovnaké pravidlá ako v ostatných väzniciach. Návštevu k nemu pustia raz do mesiaca, raz za tri mesiace môže prijať balík a dvakrát za mesiac môže telefonovať. Nie však dlhšie ako 20 minút.

Zbor väzenskej a justičnej stráže jeho preloženie do Dubnice nad Váhom komentovať nechcel. "Nakoľko zbor nedisponuje súhlasom dotknutej osoby vám požadovanú informáciu nie je možné poskytnúť," povedala Petra Tankovičová, kancelária generálneho riaditeľa zboru väzenskej a justičnej správy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy