Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž zhltol živú rybku. Dostal tučnú pokutu a nútené práce
Zdielať na

Muž zhltol živú rybku. Dostal tučnú pokutu a nútené práce

Archívna reportáž

LONDÝN / Za svoju nerozvážnosť skončil na súde 27-ročný Brit Josh Coles. Vyhral totiž živú zlatú rybku, ktorú v opilosti následne prehltol a zapil pivom. Keďže ho pritom natáčali kamaráti, stačilo to polícii ako dôkaz. Vyviazol s pokutou 300 libier za týranie zvierat a nútené práce.

Mladíka natočila jeho priateľka na sociálnej sieti. Na videu je vidieť, ako si Coles dá zlatú rybku do úst a potom ju zapije pivom. Incidentom sa následne začala zaoberať polícia a celá vec skončila na súde. 

Tam veterinár David Martin uviedol, že rybka stále žila, keď ju Brit prehltol. Žalobkyňa potom potom povedala, že mladík spôsobil smrť zvierati, ktoré je navyše v Britnánii klasifikované ako chránené. 

Vážnejšiemu trestu Brit unikol. Jeho obhájca totiž uviedol, že trpí takzvaným ADHD, známej poruchou pozornosti s hyperaktivitou. Probačný úradník zas prehlásil, že je Coles šašom, ale za svoj čin sa veľmi hanbí. 

Súd mladíkovi nakoniec uložil 200 hodín nútených prác a pokutu 300 libier. Coles tiež dostal 5-ročný zákaz chovať akékoľvek rybičky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy