Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Len pre fajnšmekrov? Ochutnajte červy na tanieri!
Zdielať na
Zahraničie

Len pre fajnšmekrov? Ochutnajte červy na tanieri!

Recept na nedeľu: Posypte špagety sušenými múčnymi červíkmi alebo ich pridajte do nedeľnej polievky. <b>VIDEO: Autentické zábery živého hmyzu a ľudí, ktorí si na nich veselo pochutnávajú</b>

Jedli ste už niekedy červa? Ak nie, mali by ste začať. Brnenskí vedci z Mendlovej univerzity totiž prišli na to, že drobný hmyz je pre človeka zdravý. Obsahuje vraj toľko výživných látok, koľko ľudské telo potrebuje. Ak máte silný žalúdok, poďte sa spolu s nami pozrieť, čo všetko sa dá z hmyzu pripraviť. A možno si červíka nakoniec predsa len uvaríte...

Pani Mária Borkovcová sa výskumu entomografie, teda konzumácii hmyzu, venuje už niekoľko rokov. Spolu so svojimi študentmi prišli na to, že drobné potvory obsahujú množstvo výživných látok.

Drobné červíky dokonca obsahovali látky, ktoré mali len morské živočíchy, a tak začali hmyz tepelne upravovať.

Čo myslíte, ktoré potvory sú najchutnejšie? My sme vsadili na kukly motýľov a mali sme pravdu.

Ak sa teraz tvárite znechutene, zadržte. Teraz vám totiž prezradíme niečo, čo ste naozaj nečakali.

Môžeme smelo pokračovať. Tepelne sa dajú dokonca upraviť aj cvrčky a kobylky. Pani Mária však neodporúča, aby sme si večeru nosili priamo z prírody.



Hmyz je vhodným doplnkom zdravej výživy pre všetkých. Od batoliat až po starých ľudí. Jedinou výnimkou sú len alergici.

Výživný recept na nedeľu
A na záver ešte jedna rada. Ak nemáte na tento týždeň pripravený kuchársky plán, pomôžeme vám. Posypte špagety sušenými múčnymi červíkmi alebo ich pridajte do nedeľnej polievky. Ak to nepreženiete, vaši najbližší ani nebudú tušiť, čo všetko sa v ich tanieri skrýva.

Zdielať na

Najčítanejšie správy