Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Páchateľ neznámy. Roznáša obálky s peniazmi a strká ich ľuďom pod dvere
Zdielať na

Páchateľ neznámy. Roznáša obálky s peniazmi a strká ich ľuďom pod dvere

Archívna reportáž

Villarramiel - Dedinka Villarramiel žije neobvyklou záhadou. Najmenej pätnástim ľuďom sa pod dverami objavila obálka obsahujúca bankovky v celkovej výške do 100 eur. Obyvatelia dediny sa teraz snažia horúčkovito zistiť, kto je oným tajuplným "Robinom Hoodom z Villarramielu".

Peniaze sa pod dverami prekvapených obyvateľov začali objavovať minulú stredu. Neznámy dobrodinec vždy strčil obálku pod dvere. Bolo v nej niekoľko bankoviek v celkovej výške 100 eur, uviedla starostka dediny Nuria Šimonová.

Vo Villarramielu žije okolo 800 obyvateľov. Miestni sa teraz snažia zistiť, kto za obdarovávaním stojí a čo pätnásť ľudí, ktorí doteraz obálku dostali, spája. "Vdova žijúca so synom, bezdetný pár stredného veku, mladé páry s deťmi," vymenúva podľa novinky.cz starostka s tým, že žiadne očividné spojenie neexistuje.

Niektorí dostali peniaze v hnedej neoznačenej obálke, u niektorých bolo uvedené meno a adresa alebo srdečné venovanie ako napríklad "princeznej tohto domu" opatrené srdiečkom. Pár obyvateľov sa s nezvyklým darom už obrátilo pre istotu na políciu. Chceli zistiť, či sú bankovky pravé. Úrady pravosť potvrdili.

Starostka ešte dodala, že polícia žiadne pátranie nezačala, jednoducho preto, že sa nestala žiadna škoda. Prísť na to, kto je "Robin Hood z Villarramielu", ako ho začali v dedine prezývať, bude na samotných obyvateľoch.

Nešťastné príbehy a životné osudy vidíme všade naokolo. Medzinárodný deň solidarity nám pripomína, že v ťažkých okamihoch nie sme sami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy