Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nehoda autobusu. Spadol z vyvýšeného kruhového objazdu
Zdielať na

Nehoda autobusu. Spadol z vyvýšeného kruhového objazdu

MĚLNÍK / Otrasná nehoda sa odohrala v pondelok ráno v Mělníku. Autobus s cestujúcimi spadol z vyvýšeného kruhového objazdu do niekoľkometrovej hĺbky. Na mieste zasahovali všetky zložky záchranného systému. Podľa informácií Blesku boli pri nehode zranení traja ľudia.

​Nehoda autobusu ráno obmedzila prevádzku na ceste číslo 16 v Mělníku. Autobus prerazil zvodidla pri kruhovom objazde a spadol zo zrázu do niekoľkometrovej hĺbky. Zranení boli vodič a dvaja cestujúci, záchranári ich previezli do nemocnice.

Nehoda sa podľa webu dopravniinfo.cz stala okolo piatej hodiny ráno v Mělníku na kruhovom objazde pri odbočke na prístav. Zasahovali zložky Integrovaného záchranného systému

"Vodič prerazil zvodidlá a zišiel mimo komunikáciu, autobus sa prevrátil na bok," povedal pre iDNES.cz hovorca polície Zdeněk Chalupa. 

"Autobus spadol zo zhruba dvanásťmetrového zrázu," spresnil hovorca stredočeských hasičov Petr Svoboda. Policajná hovorkyňa Markéta Johnová neskôr uviedla, že príčinou nehody mohla byť indispozícia vodiča či neprispôsobenie jazdy stavu vozovky.

V autobuse cestovali traja ľudia - vodič a dve ženy. Jeden z nich zostal vo vozidle zakliesnený a museli ho vyslobodiť hasiči. "Vodič a jedna zo žien utrpeli stredne ťažké poranenia. Vodič bol pri zásahu podchladený, dostal sa do nejakej vody," uviedla hovorkyňa stredočeskej záchranky Petra Effenbergerová.

Druhá žena mala ťažšie zranenia. "Lekár u nej mal podozrenie na vážne poranenia hlavy. Jej stav si vyžiadal intenzívnu lekársku starostlivosť, zabezpečenie dýchacích ciest a pripojenia na umelú pľúcnu ventiláciu," opísala Effenbergerová.

Všetci traja boli sanitkami prevezení do pražskej Vinohradskej nemocnice. V mieste je zhoršený prístup, s transportom zranených pomohli hasiči. "V súčasnej dobe prebieha vyšetrovanie nehody, akonáhle bude vyšetrená, tak budeme môcť začať autobus vyťahovať," uviedol hovorca hasičov Svoboda. Presnú príčinu nehody zatiaľ polícia nepotvrdila. "Okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania," doplnil Chalupa.

Pri Liptovskom Mikuláši pred pár dňami havaroval autobus, šofér ale nafúkal:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy