Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž dáva všetky výhry z pokru charite. Naposledy viac ako 580 tisíc eur
Zdielať na

Muž dáva všetky výhry z pokru charite. Naposledy viac ako 580 tisíc eur

Zdroj: nerdy girl

OTTAWA / Môže sa zdať, že budhizmus a hranie pokru o peniaze nejde veľmi dohromady. Kanaďan Scott Wellenbach si ale našiel svoju cestu. Tento veriaci muž aktívne hrá a svoje výhry venuje na charitu. Tento týždeň vyhral v prepočte 586 tisíc eur a je jasné, ako s nimi naloží.

Dnes 67-ročný Wellenbach sa k budhizmu podľa BBC uchýlil ako mladý muž, keď hľadal cestu, ako sa vyrovnať so svojou nespokojnosťou s životom. Každý deň medituje zhruba hodinu a s budhizmom sa stretáva aj v pracovnom živote - živí sa totiž prekladmi budhistických textov zo sanskritu a tibetčiny.

Poker sa naučil hrať v mladosti, ale dlho sa ním zaoberal len na rekreačnej úrovni. Vážnejšie hrá až od roku 2010, kedy vyhral výlet do Las Vegas. Adrenalín pri vysokých stávkach kontrastuje s jeho pravidelnou meditáciou, Wellenbach je navyše občas znepokojený tým, že hranie pokru mnoho ľudí finančne zruinovalo.

https://twitter.com/PokerStarsBlog/status/1085670293253832704

"Asi to racionalizujem tým, že svoje výhry darujem na charitu," uviedol kanadský hráč, ktorý do tejto stredy vyhral 72 tisíc dolárov.

Výrazný posun prišiel tento týždeň na turnaji PokerStars Caribbean Adventure na Bahamách, kam sa dostal po tom, čo vyhral turnaj na internete. V solídne dotovanom zápolení sa umiestnil na treťom mieste, čo mu vynieslo 671 240 dolárov, v prepočte už spomínaných 586 tisíc eur.

Aj tento obnos venuje na charitu, čím opäť potvrdzuje svoju prezývku "hrdina ľudu". Obvykle obdarúva niekoľko budhistických charít, ale aj Lekára bez hraníc.

Poker je podľa Wellenbacha počas neustálych prehier a výhier pri jednotlivých stávkach vlastne skvelou príležitosťou, ako spoznať rozpory bytia. Na bahamskom turnaji ale navyše zistil, že ak chce uspieť aj v budúcnosti, má pred sebou ešte dlhú cestu.

"Musím sa ešte veľa učiť, ako hrať poker na tejto úrovni, pretože títo chlapci sú naozaj veľmi dobrí," dodal.

https://twitter.com/PokerStarsLIVE/status/1085700589504380938

V Česku schválili zákon, o tom, že raťazce musia venovať charitám potraviny, ktoré by inak skončili v odpade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy