Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trestné stíhanie v prípade vraždy na pumpe vo Veľkej Lomnici prerušili
Zdielať na

Trestné stíhanie v prípade vraždy na pumpe vo Veľkej Lomnici prerušili

BRATISLAVA / V Českej republike zavraždili na čerpacej stanici pumpárku dvaja muži. Podobné prípady sa v minulosti stali aj na Slovensku. Lupiči sa zmenili na vrahov na benzínovej pumpe pri Budči, kde prišla o život 40-ročná žena. Vo Veľkej Lomnici vrah zavraždil mladého zamestnanca. Na základe video záberov policajti zadržali jedného podozrivého. Ukázalo sa ale, že to bol omyl. Polícia na prípade naďalej pracuje. Trestné stíhanie ale prerušila.

Koncom januára roku 2015 došlo k brutálnemu prepadu na benzínke vo Veľkej Lomnici. Muž na týchto záberoch vtrhol do prevádzky a vystrelil na mladého Erika. Lupič následne odišiel. O niekoľko minút postreleného zamestnanca našiel zákazník. Erik ale zraneniu po prevoze do nemocnice podľahol. "Strach vždy bol, že je to benzínka a sám bol," povedala v januári 2015 Erikova mama. 

Nevinný mladík zomrel pre pár stoviek eur, ktoré si jeho vrah po výstrele zobral z pokladne. O tri týždne neskôr sa zdalo, že je prípad vyriešený. Ozbrojené komando kukláčov z dediny odviezlo Lukáša. Kamaráta zavraždeného. Ľudia boli v šoku. Rovnako aj samotný Lukáš a jeho rodina. Ukázalo sa totiž, že je nevinný. "Jeden pán z kriminálky mi akurát povedal za políciu, že sorry," uviedol vo februári 2015 Lukáš. 

Lukášovi o rok neskôr dal súd za pravdu, že policajný zásah bol neprimeraný a priklepol mu odškodné. Odvtedy polícia ďalej pracuje na tomto prípade. Zatiaľ je ale stále neobjasnený. "Trestné stíhanie v danej trestnej veci bolo prerušené, nakoľko doposiaľ sa nezistili skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie proti určitej osobe. V uvedenej veci sa však naďalej vykonáva operatívne preverovanie, pričom takto priebežne získané informácie sa vyhodnocujú a analyzujú," uviedol hovorca prešovskej krajskej polície Daniel Džobaník.

​Zabili pumpárku v Budči

Pred takmer desiatimi rokmi, v septembri 2009, prepadli dvaja ozbrojení muži čerpaciu stanicu pri Budči. Jeden z nich vystrelil na 40-ročnú pumpárku. Žena po dvoch hodinách v nemocnici zomrela. Po troch dňoch mali policajti v rukách dvoch mužov. Dvadsaťšesťročného Jána a Dvadsaťdeväťročného Martina. Ján mal namieriť zbraň na predavačku, v tom ho ale prekvapila druhá zamestnankyňa a zrejme v panike na ňu vystrelil. Zostal po nej manžel a mala dcéra. "Ťažko to opisovať, nenahradí mi to nič," uviedol Jaroslav Uhrín, manžel obete. 

Obvinení na súde tvrdili, že peniaze potrebovali pre muža, ktorý ich mal vydierať. Za drogy mu dlhovali asi milión korún. Spolu s ďalšími kumpánmi majú na svedomí aj prepad krčmy a herne. Súd ich poslal za mreže. Ku skutku sa priznali. "Obžalovaný Ján S. a spol vyhlásili, že sú vinní zo spáchania skutkov uvedených v obžalobe," uviedla hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica Nina Spurná.

"Pre mňa je to slabá náplasť, ale bohužiaľ je to tak, ako to je," dodal Jaroslav Uhrín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy