Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia vyšetruje údajný pôrod ženy, ktorá je už 10 rokov vo vegetatívnom stave
Zdielať na

Polícia vyšetruje údajný pôrod ženy, ktorá je už 10 rokov vo vegetatívnom stave

Zdroj: ISIFA

PHOENIX / Polícia v americkom štáte Arizona vyšetruje kuriózny prípad. V zdravotníckom zariadení poskytujúcom dlhodobú starostlivosť, mala jedna pacienta, ktorá je už asi 10 rokov vo vegetatívnom stave, nedávno porodiť syna.

Kuriózny prípad z amerického mesta Phoenix obletel svet. Policajti prešetrujú výpovede o sexuálnom napadnutí. Podľa portálu NBC je pôvodná správa o pôrode pacientky založená na výpovedi jedného nemenovaného zdroja. 

Prípad sa týka ženy, ktorá je najmenej 10 rokov hospitalizovaná vo vegetatívnom stave od chvíle, kedy sa takmer utopila. Syna údajne porodila 29. decembra, pričom opatrovatelia o tehotenstve nevedeli. Spočiatku im nebolo jasné, prečo pacientka stoná. Podľa miestnych médii je novorodenec v poriadku. 

Zariadenie HealthCare vo vyhlásení uviedlo, že sa v nedávnej dobe dozvedeli o "hlboko znepokojujúcom incidente" týkajúcom sa jedného z ich obyvateľov. "Zatiaľčo federálne a štátne zákony o ochrane súkromia nám zakazujú verejne rozoberať zdravie pacienta alebo jeho prípad, zdravotnícke zariadenie v tejto veci plne spolupracovala a bude spolupracovať s orgánmi a všetkými relevantnými úradmi," uviedol hovorca David Leibowitz. 

https://twitter.com/DaveStermonTV10/status/1081356104125140993

Vegetatívny stav, nazývaný tiež ako bdelá kóma, je porucha vedomia, pri ktorej pacient nereaguje na podnety okolia, má však otvorené oči a fungujú u neho kmeňové reflexy vrátane dýchania a krvného obehu. 

V USA došlo aj k inému kurióznemu pôrodu. Žena priviedla na svet svojho syna za mrežami. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy