Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Opitý zobral otcovi auto. Šoféroval jeho 15-ročný kamarát
Zdielať na

Opitý zobral otcovi auto. Šoféroval jeho 15-ročný kamarát

Archívna reportáž

PLZEŇ / Vianočné sviatky si spestrili dvaja pätnásťročnej chlapci v Plzni jazdou autom, ktoré vzali otcovi jedného z nich. Šofér posilnený alkoholom jazdil po meste rýchlo a skoro skončil v priekope. Keď ho strážnici zastavili, presadol na zadné sedadlo a tvrdil, že vodič utiekol.

Policajti si všimli vozidlo, ktoré smerovalo od Radobyčic k Tyršova mostu, na druhý sviatok vianočný. "Šofér, ktorý požil alkohol, na seba upozornil tým, že išiel rýchlo a skoro vošiel do priekopy," informovala hovorkyňa policajtov Veronika Kuchyňková.

Hliadka zapla svetelné a zvukové výstražné zariadenie s nápisom Stop, aby vozidlo zastavila. Keď mladík za volantom poslúchol, okamžite presadol na zadné sedadlo a strážnikom tvrdil, že vodič utiekol.

Po chvíli sa ale k riadeniu priznal. "Keďže po vystúpení z dopravného prostriedku mal neistú chôdzu, podrobili sme ho dychovej skúške. Tá mala pozitívny výsledok. Nadýchal 1,61 promile alkoholu," doplnila pre idnes.cz hovorkyňa.

Jeho kamarát predložil strážnikom osvedčenie o evidencii vozidla a povedal, že auto je jeho otca a vzal si ho bez jeho vedomia. K incidentu následne privolali štátnu políciu, ktorá si prípad prevzala k ďalšiemu vyšetrovaniu.

Opitý muž zdemoloval dve autá, to čo riadil a druhé, do ktorého nabúral, paradoxne stálo pred kostolom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy