Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Nečakaný krok tínedžerov. Pred Vianocami dojali osamelú učiteľku k slzám
Zdielať na

VIDEO: Nečakaný krok tínedžerov. Pred Vianocami dojali osamelú učiteľku k slzám

Zdroj: Twitter/nina

TEXAS / Učiteľka z amerického Texasu, ktorá prišla o najbližšiu rodinu, zažila pred Vianocami dojemný moment. Trieda plná tínedžerov si pripravila pre ňu prekvapenie, ktoré ju dohnalo až k slzám. Udalosť jedna zo študentiek natočila a zverejnila na sociálnej sieti.

​Učiteľka Wharton je podľa slov študentov prísna, uvádza portál novinky.cz. V minulosti však prišla o rodičov, neskôr aj o sestru a ostala tak bez najbližšej rodiny. Keď sa zverila študentom, že pre ňu nie je obdobie Vianoc jednoduché, nečakala, že sa žiaci rozhodnú vziať to do vlastných rúk. 

Dojímavé prekvapenie 

V deň polročného skúšania trieda uložila pred tabuľu veľa darčekov a zborovo zapriali učiteľke pekné Vianoce. Wharton to veľmi zaskočilo. "Bola som ohromená ich súcitom. Nebol to čin medzi študentmi a učiteľom. Bolo to ľudské," uviedla trasúcim sa hlasom.  

https://twitter.com/belindaramirezz/status/1073316199780507648

"Prišla som o rodičov a tiež o sestru. Mám síce niekoľko sesterníc, ale s tými si nie sme veľmi blízke. Ale aby som neznela tak ľútostivo, tak mám veľa skvelých priateľov," povedala učiteľka, ktorej dokonca ľudia ponúkali na sociálnej sieti vytvorenie zbierky. Tá ich však požiadala, aby radšej prispeli organizácii, ktorá bojuje s rakovinou alebo iným osamelým ľuďom. 

Súcit a láskavosť 

Jedna zo študentiek uviedla, že triede bolo učiteľky ľúto a preto sa rozhodla so svojimi spolužiakmi prichystať prekvapenie. "Vieme, že má rada kone, darčeky teda boli väčšinou tematické," vysvetľovala Belinda. 

"Mnoho, mnoho tínedžerov je oveľa milejších a súcitnejších, ako si o nich ľudia myslia," povedala dojatá učiteľka. "Niekedy stačí jednoduchý pozdrav či prianie pekných sviatkov. Viem, že to študenti urobili z ich láskavosti a štedrosti. Poznajú ma dobre a vedia, že známky im to určite nezlepší," dodala na záver Wharton. 

Pekné Vianoce pomáha prežiť rodinám aj anonymný darca z Košíc. Pozrite si reportáž o projekte Darované Vianoce: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy