Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cestujúcich vystrašila bombová hrozba na palube lietadla
Zdielať na

Cestujúcich vystrašila bombová hrozba na palube lietadla

PRAHA / Napínavé pristátie zažilo 180 cestujúcich na linke z Manchestru do Prahy. Letuška na toalete našla obrázok s nakreslenou bombou. Pilot to vyhodnotil ako hrozbu a okamžite pristál. Pyrotechnici ale žiadnu trhavinu na palube nenašli. 

Plnú pohotovosť zažilo Pražské letisko v nedeľu, krátko po siedmej hodine večer. Pilot zalarmoval políciu. Cestujúcim letušky, na pravidelnej linke Manchester - Praha, oznámili, že na záchode bol obrázok bomby. Na palube okamžite nastal chaos, ale pilot bezpečne pristál. Palubu prehľadali pyrotechnici, cestujúci nesmeli vystúpiť. Postupne ich odvážali autobusy. Nie k východu, ale do špeciálnych miestností na výsluch, kde sa ich policajti pýtali, či si nevšimli niečo podozrivé. 

"Potom nás nechali v autobusoch, bez záchodov. Nechceli nám otvoriť dvere. Vôbec ich nezaujímalo, že sú tam ľudia, ktorým je nevoľno. Potom nás nahnali do haly, neposlali nám zdravotníka. Jedna pani tam zvracal, policajti sa len pozerali. Nikto nič nevedel, bolo to neorganizované. Bolo to niečo hrozné," uviedla jedna z cestujúcich. 

Potom ešte niekoľko hodín čakali, až im prehľadajú batožiny a ku každému jednému cestujúcemu bude tá jeho pridelená. Až po štyroch hodinách mohli všetci opustiť príletovú halu. Polícia prípad prešetruje. "Stále počujete v televízii, že trénujú na teroristické útoky. Nezvládali, nikto z nich nič nezvládal," dodala cestujúca. 

Ako čakáme na vlak, autobus či lietadlo? Redaktorka Martina Karasová sa pozrela na služby v čakárňach v Bratislave. Práve tie cestujúci využívajú, keď čakajú na svoj dopravný prostriedok. Pozrite si archívnu reportáž. Realitou je aj to, že ak si chcete nabiť mobil, na niektorých miestach, si musíte sadnúť na zem. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy