Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vola Knickersa pred bitúnkom zachránil vzrast. Má výšku takmer dva metre
Zdielať na

Vola Knickersa pred bitúnkom zachránil vzrast. Má výšku takmer dva metre

CANBERRA / Austrálskeho vola Knickers zachránil pred bitúnkom unikátny vzrast. Podľa mäsiarov sa totiž nezmestí do linky, kde sa dobytok spracováva.

Austrálsky frízsky holštajnský vôl váži asi 1 400 kilogramov, meria na výšku 194 centimetrov a je považovaný za najväčší kus hovädzieho dobytka v Austrálii. Austrálske médiá uvádzajú, že miesto bitúnkov dožije v prostredí svojho stáda v oblasti Myalup blízkosti Perthu v Západnej Austrálii.

Podľa Guinnessovej knihy rekordov je to stále drobček: rekordná krava je ešte väčšia. Meria o osem centimetrov viac a volá sa Bellino.

Majiteľ farmy bol ohromený tým, akú popularitu jeho volek získal na sociálnych sieťach. "Počas posledných štyroch dní mi zvonil telefón snáď každých desať minút," hovorí Geoff Pearson, majiteľ farmy.

Ľudia boli obrím zvieraťom fascinovaní a z videa sa stal doslova Viral, ktorý zaujal médiá z celého sveta. "Celý deň som odpovedal na telefonáty nielen z Nového Zélandu, ale aj z Veľkej Británie, Spojených štátov alebo Kanady. Volali mi z BBC, CNN, USA Today a britského denníka Daily Mirror. "

Majiteľ netuší, prečo práve sedemročný Knickers toľko narástol. Podľa neho je to však možno len tým, že dostal možnosť vyrásť. Je starši než bežné jatočné zvieratá, ktoré bývajú vo veku okolo dvoch alebo troch rokov.

Holštajnský býk (v tomto prípade vykastrovaný) je veľké, čiernobiele plemeno dobytka, prešľachtený na vysokú mliečnu úžitkovosť. Je to najrozšírenejšie plemeno na svete, chovajú ich predovšetkým v Severnej Amerike a v Európe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy