Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Podozriví muži z otrávenia agenta Skripaľa. Polícia žiada verejnosť o pomoc
Zdielať na

VIDEO: Podozriví muži z otrávenia agenta Skripaľa. Polícia žiada verejnosť o pomoc

SALISBURY / Britská polícia zverejnila nové video zábery dvoch mužov podozrivých z otrávenia bývalého ruského tajného agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry. Vyšetrovatelia veria, že by tak mohli od verejnosti získať nové informácie, ktoré by im pomohli prípad vyriešiť.

Mužov známych pod aliasmi Alexander Petrov a Ruslan Boširov zachytili kamery ako prechádzajú ulicami britského Salisbury 4. marca 2018 - osudný deň, keď došlo k otrave niekdajšieho tajného ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry. Ruská investigatívna skupina Bellingcat oboch mužov označila za zamestnancov ruskej tajnej služby. V skutočnosti má ísť Alexandra Miškina a Anatolija Čepiga. Polícia vyzýva verejnosť, aby sa podelila o informácie, v prípade, že mužov niekto zahliadol alebo s nimi prišiel do kontaktu. 

"Tento prípad predstavuje nevídané nebezpečenstvo pre náš systém. Som zdesený, keď si uvedomím, ako vážne Skripaľovcov poznačil,"  vyjadril sa detektív Nick Bailey. 

Bývalý agent a jeho dcéra neboli jediné obete konšpirácie. Jedovatý novičok stál život ďalšiu ženu a takmer zabil aj jej partnera. Ten ho totiž našiel vo fľaštičke pripomínajúcej parfum a svoju polovičku ním chcel paradoxne potešiť.

Pozrite si reportáž súvisiacu s prípadom otravy agenta Skripaľa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy