Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Arcibiskupa v luxusnom aute ťahali desiatky detí. Podľa neho je to správne
Zdielať na

VIDEO: Arcibiskupa v luxusnom aute ťahali desiatky detí. Podľa neho je to správne

Zdroj: Zebbug Gozo Parish Page

ZEBBUG / Novozvolený arcibiskup sa do svojho úradu nechal odviezť autom značky Porsche. Nebolo by na tom nič neobvyklé, keby ho neťahali deti. Niektorí predstavitelia cirkvi toto konanie kritizujú, iní to berú s nadhľadom.

V meste Zebbug na ostrove Gozo - severne od Malty,  privítali nového arcibiskupa dávnou tradíciou, ktorá ale nevyzerala v dnešnom svete úplne najlepšie. Štyridsaťsedemročný John Sultana stál v luxusnom aute značky Porsche, ktoré ale ťahali desiatky detí. Zábery z uvítania nového arcibiskupa rozhorčili obyvateľov Malty. "Nevidím v tom nič zlého. Každý by bol potešený prípravou tohto jedinečného sviatku," uviedla miestna starostka Sandra Grechová pre server Lovin' Malta. 

"Ospravedlňujem sa, ale pre mňa toto nie je téma. Isté komentáre proste nie sú správne," povedal Sultana miestnemu denníku. Zdôraznil tiež, že ide o tradíciu a nie je to nejaká jednorázová udalosť. Nie všetci členovia cirkvi zastávajú ale rovnaký názor. "Keď som videl video, nevedel som, či sa mám smiať alebo plakať," vyjadril sa kňaz René Camilleri. "Je tu určitá vyprázdnenosť cirkvi a nemôžeme očakávať, že prilákame viac ľudí, pokiaľ budeme pokračovať v takýchto veciach. Verím, že ľudia potrebujú učenie Kristovo, lenže namiesto toho, my dávame len množstvo hlúpostí," ostrými slovami zhodnotil situáciu. 

Pozrite si reportáž, ako vyzerala návšteva pápeža v Litve: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy