Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vo Viedni zakážu v metre jesť. Za porušenie hrozí pokuta
Zdielať na

Vo Viedni zakážu v metre jesť. Za porušenie hrozí pokuta

Zdroj: PROFIMEDIA

VIEDEŇ / Na všetkých linkách viedenského metra bude od 15. januára v súpravách platiť absolútny zákaz konzumácie jedla. Informoval o tom server oe24.at. Cieľom opatrenia je zabránenie zápachu aj zníženie nákladov na upratovanie. Zákaz sa osvedčil na linke U6, kde platia už od 1. septembra.

Od júna budúceho roka by mala za porušenie zákazu hroziť aj pokuta vo výške 50 eur. Spočiatku tak bude podnik previnilca len napomínať. "Naši pracovníci to budú kontrolovať a tiež udeľovať prísne napomenutia," povedala denníku Österreich hovorkyňa viedenskej radkyňa pre dopravu Ulli Sima.

Dopravný podnik zdôrazňuje, že na linke U6 sa zákaz veľmi dobre osvedčil aj bez sankcií. "Deväťdesiat percent pasažierov to dodržiava," uvádza podnik. Na jar má podnik vyhodnotiť, ako sa osvedčilo rozšírenie opatrení na celé metro.

Kontrola zákazu bude vyžadovať zvýšenie počtu členov ostrahy v metre zo súčasných 60 na 80 do konca tohto roka a na 120 do konca budúceho roka. V aktuálne platných prepravných podmienkach Pražskej integrovanej dopravy už je zakotvené všeobecné ustanovenie, že nie je dovolené jesť alebo piť vo vozidlách alebo v prepravnom priestore

A čo tak stretnúť v metre srnku? V Amerike je to možné:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy