Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeji si z domu odniesli aj psa. Po reakcii dievčaťa sa vrátili
Zdielať na

Zlodeji si z domu odniesli aj psa. Po reakcii dievčaťa sa vrátili

Zdroj: Victoria Police

CANBERRA / Rodičia zaobstarali svojej 4- ročnej dcére malého psa. Ich 8-týždňového Labradora im ale zlodeji ukradli aj spolu s ostatnými predmetmi. Po niekoľkých hodinách sa ale odrazu pes ocitol vedľa svojej búdy.

Zlodeji vtrhli do domu rodinky v Austrálii ešte minulý rok a okrem cenných vecí ako počítač, či šperky, ukradli aj psa. Osemtýždňové šteňa Labradora kúpili rodičia svojej 4- ročnej dcére. Po incidente sa pre médiá vyjadrili, že ich dcéra je zo straty psa zničená. Šteňa mali doma iba týždeň, o pomoc pri hľadaní prosili širokú verejnosť. 

O niekoľko hodín po krádeži sa stal doslova zázrak. Matka pri varení kávy ráno spozorovala, ako pred búdou psa stojí neznámy muž. Bol to jeden z páchateľov, ktorý Sashu prišiel vrátiť. Pravdepodobne ho k tomuto činu presvedčila odvysielaná reportáž v národných správach. "Myslím, že ktokoľvek ju zobral, má buď svedomie, alebo sa bojí a práve preto ju vrátil. Sme naozaj radi, že ju máme späť," priznal jeden z príslušníkov rodiny.
Rodine sa však ostatné veci nevrátili a polícia pokračuje vo vyšetrovaní. Polícia pre média priznala, že krádež psa zrejme nebola plánovaná. 
Zlodeji sa rozhodli ukradnúť aj hmyz vo výške 40- tisíc eur. Čo bolo dôvodom ich činu, si pozrite v reportáži:

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy