Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Pes strelil svojho majiteľa do chrbta. Ten tvrdí, že to určite nebol jeho zámer
Zdielať na

Pes strelil svojho majiteľa do chrbta. Ten tvrdí, že to určite nebol jeho zámer

Archívna reportáž

NOVÉ MEXIKO / Minulý týždeň sa 74-ročný Sonny Gilligan chystal na lov, keď ho v aute zasiahla rana z jeho vlastnej pušky. Zaujímavé na celom prípade je, že ho strelil jeho vlastný pes Charlie, ktorý na zadnom sedadle stúpil na spúšť. Američan tvrdí, že v tom určite nebol zámer.

"V aute som sa posunul dopredu, na základe čoho sa Charlie skĺzol a spadol priamo na spúšť. Bol to bizarný incident, ale presne tak sa to stalo," povedal Gilligan. Náboj prešiel sedačkou a zasiahol muža do chrbta. Ten ale v kritickej chvíli zachoval chladnú hlavu a okamžite si privolal záchrannú službu.

Majiteľ psa sa podrobil sérii operácií a aj napriek tomu, že sú jeho zranenia vážne, lekári očakávajú, že sa úplne zotaví. "Prišiel som o veľa krvi a pri prevoze som stratil vedomie. Pomocou resuscitácie ma znovu oživili. Keby záchrana trvala o 10 minút dlhšie, zomrel by som," priznal pre elpasotimes.com lovec. 

https://twitter.com/tomgillpredicts/status/1057833146295697409

Jeho troch psov previezli do centra pre opustené zvieratá, ktoré Gilligan označil za "zvieracie väzenie". "Zo srandy sa ma pýtali, či to Charlie urobil schválne. Pravdou ale je, že je to milujúci pes a nikdy by nikomu neublížil," dodal s úsmevom majiteľ psa. 

Psi sú nevyhnutnou súčasťou života mnohých. V spolupráci so psovodmi dokážu zachraňovať životy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy