Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž sexuálne obťažoval ženu v lietadle. Po obvinení sa vyhovoril na Trumpa
Zdielať na

Muž sexuálne obťažoval ženu v lietadle. Po obvinení sa vyhovoril na Trumpa

WASHINGTON / Obvinený muž zo sexuálneho obťažovania sa počas vyšetrovania odvolal na prezidenta Donalda Trumpa. Šéf Bieleho domu sa totiž dva roky dozadu vyjadril, že obchytkávanie žien v ich intímnych partiách je v poriadku, muž sa tak vyhovoril na neho. Prokuratúra ma na celý incident ale iný názor.

Muž je obvinený zo sexuálneho obťažovania, ktorého sa podľa polície dopustil počas linkového letu v Spojených štátoch. Pri vysvetľovaní sa ale odvolal na amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten totiž pre 2 rokmi na jednej z nahrávok počas prezidentskej kampane schvaľoval obchytkávanie žien v ich intímnych partiách. Američan svoje konanie nepovažuje za problém. Prokuratúra má ale na celú vec iný názor, pokiaľ muža usvedčia, hrozí mu väzenie na 2 roky a  pokuta vo výške až 250 tisíc dolárov. 

Cestujúci letu smerujúceho do mesta Albuquerque v Novom Mexiku podľa prokuratúry ženu obchytkával, keď sedela pred ním. Žena polícii povedala, že počas letu zaspala a prebudila sa na dotyky muža, ktorý sedel za ňou. Najskôr si vraj myslela, že ide o náhodu, ale o pol hodiny neskôr sa obchytkávanie opakovalo. Na prsia jej tak zrejme siahal cielene. Ženu okamžite letový personál presunul a cestujúci bol po prílete zadržaný políciou. 

Trump sa v októbri 2016 v rozhovore pre The Washington Post vyjadril, že v obchytkávaní žien problém nevidí."Keď ste hviezda, tak vás to nechajú robiť aj tak." 

Pozrite si reportáž o Trumpovom škandály s pornoherečkou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy