Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Fanúšikovia futbalu zažili krvavú drámu. Eskalátor nekontrolovateľne zrýchlil
Zdielať na

VIDEO: Fanúšikovia futbalu zažili krvavú drámu. Eskalátor nekontrolovateľne zrýchlil

RÍM / Mal to byť futbalový sviatok, ten sa ale zmenil na krvavú drámu. Na zápas Ligy majstrov AS Rím - CSKA Moskva vycestovalo do talianskej metropoly približne 1 500 fanúšikov ruského tímu. A tí nebudú na výlet do večného mesta určite spomínať v dobrom.

Ruskí fanúšikovia sa presúvali na olympijský štadión. Na eskalátore jednej zo staníc metra začali tancovať a skákať. Pohyblivé schody tento tlak neuniesli. Nečakane zrýchlili svoj pohyb a v spodnej časti sa zdeformovali. Ľudia na seba začali nekontrolovane padať, čo si vyžiadalo najmenej 20 zranených osôb. "Scéna, ktorú sme po príchode záchranných zložiek v priestoroch metra našli bola šokujúca. Na zemi bolo množstvo zranených ľudí," uviedol šéf hasičov Giampietro Boscaino. 

Viacerých z nich okamžite deportovali do nemocnice. Sedem z pacientov sa zranilo vážne, jednému mužovi museli dokonca okamžite amputovať nohu. "Do záchrannej akcie sa zapojilo množstvo ľudí. Všetkým sa chcem poďakovať. Vďaka okamžitej pomoci sme zabránili ešte väčšiemu nešťastiu," povedal starostka mesta Virginia Raggi.

Azda aj pod vplyvom predzápasových udalostí Moskovčania v samotnom stretnutí svoj tieň neprekročili. Po dvoch góloch Džeka a jednom zásahu Undera prehrali s AS 0:3. Rimania sa dostali v tabuľke na druhé miesto, CSKA kleslo z prvej pozície na tretiu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy