Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Klokan brutálne napadol svojich ošetrovateľov
Zdielať na

VIDEO: Klokan brutálne napadol svojich ošetrovateľov

MILLMERRAN / Klokan napadol dvojicu ošetrovateľov, ktorá ho pravidelne kŕmila a starala sa o neho. Žena skončila s vážnymi poraneniami pľúc v nemocnici. Jej manžel utrpel niekoľko tržných poranení, pričom lekári skonštatovali, že mali obrovské šťastie.

​Incident sa stal na severovýchode Austrálie. Klokany v krajine celkovo trápi veľké sucho. To bolo aj dôvodom, prečo sa dvojica o klokanov pravidelne starala.  Šesťdesiatročný Jim a  64- ročná Linda Smithovi sa na svojom pozemku starajú približne o 30 klokanov. Jeden z nich, samec vysoký takmer dva metre, na dvojicu nečakane zaútočil. Muža zhodil na zem, a keď mu chcela jeho žena pomôcť, zaútočil aj na ňu. 

Klokan po ošetrovateľke skákal, čím jej spôsobil vážne poranenia. Dvojicu pred ďalšími zraneniami zachránil syn, ktorý zviera odohnal lopatou a metlou. Ošetrovatelia zo štátu Queensland zvykli klokany kŕmiť každú noc, a to už 15 rokov. O incidente informoval server BBC.  "Myslela som si, že ku mne prichádza Golly Gosh. To je samica, ktorú sme doslova vychovali. No, bol veľký šedý a vysoký 1,87 metra," povedala ošetrovateľka Linda. "Jim bol na dvore, keď na neho odrazu zaútočil," pokračovala.

Na miesto privolali záchranárov pre vážne poranenia. Žena utrpela vážne poranenie pľúc, má zlomené rebrá a odreté končatiny. Teraz ju čaká náročná operácia. Jej partner utrpel ťažké tržné poranenia. 

V Austrálii žije približne 45 miliónov klokanov a množstvo z nich prichádza často do konfliktu s človekom. Ľudia totiž stále viac vstupujú do ich prirodzeného prostredia, kde realizujú výstavby. Podľa záchranára Stephena Jonesa išlo tentokrát o brutálny útok, aký za posledných 30 rokov svojej kariéry nevidel. 

Pozrite si reportáž gangu, ktorý zabíjal chránené zvieratá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy