Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prevrátenie trajektu na Viktóriinom jazere si už vyžiadalo viac ako 100 mŕtvych
Zdielať na

Prevrátenie trajektu na Viktóriinom jazere si už vyžiadalo viac ako 100 mŕtvych

DODOMA / Nehoda na Viktóriinom jazere si vyžiadala viac ako sto mŕtvych. Záchranári ale pátrajú po ďalších obetiach. Na lodi sa podľa svedkov plavilo viac ako 400 ľudí. Úrady predpokladajú, že sa trajekt prevrátil pre preťaženie ako nákladom tak cestujúcimi.

Podľa najnovších informácií si nehoda trajektu vyžiadala najmenej 136 mŕtvych. 

Zasahujúce tímy už zachránili 37 ľudí, ktorí sú v kritickom stave. Záchranné práce na jazere po nočnej pauze opäť začali. Trajekt MV Nyerere sa prevrátil blízko brehu medzi ostrovmi Ukora a Bugolora. Predpokladá sa, že sa tak stalo po tom, čo sa pasažieri preplnenej lode premiestnili na jednu stanu lode, keď sa chystala zakotviť. Podľa miestnych médií bola oficiálna kapacita trajektu 100 ľudí, ale úrady potvrdili, že v čase, keď sa prevrátil, sa na jeho palube nachádzalo vyše 400 pasažierov.

Tanzánia sa už v minulosti potýkala s viacerými nešťastiami lodí. V roku 2012 zomrelo 145 ľudí, keď sa potopil preplnený trajekt smerujúci na ostrov Zanzibar, rok predtým zase pri pobreží ostrova zahynulo takmer 200 ľudí. Jedným z najhorších nešťastí bola nehoda lode MV Bukoba na Viktóriinom jazere v roku 1996, keď zomrelo vyše 800 ľudí.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy