Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Maturantovi cestou do školy vošla do cesty dodávka. S vážne poranenou hlavou skončil v nemocnici
Zdielať na

Maturantovi cestou do školy vošla do cesty dodávka. S vážne poranenou hlavou skončil v nemocnici

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Neďaleko Slovenskej Ľupče v piatok skoro ráno havaroval cestou do školy maturant. Z protismeru mu do jazdnej dráhy náhle vošla dodávka. Auto s mladíkom skončilo prevrátené v priekope.

Cestoval do školy, no namiesto vyučovania strávi piatok v nemocnici. Devätnásťročný maturant si pri nehode vážne poranil hlavu. Stalo sa to na frekventovanom úseku medzi Banskou Bystricou a Breznom. Na úrovni Slovenskej Ľupče vošla mladíkovi do jazdnej dráhy dodávka. Jej 29-ročný vodič podľa polície za volantom zaspal, stratil nad dodávkou kontrolu síce len na chvíľu, no aj to stačilo na to, aby sa ocitol v protismere. Osobné auto, ktoré si maturant požičal od otca skončilo prevrátené v priekope.

Po silnom náraze, ktoré skončilo aj odtrhnutím kolesa na oboch autách skončilo osobné auto prevrátené v priekope. V tom čase prechádzala okolo sanitka. "Vodič dopravnej zdravotnej služby poskytol prvú pomoc zranenému vodičovi osobného auta do príchodu záchrannej zdravotnej služby," povedala hovorkyňa záchranárov Katarína Načiniaková.  

"Bola tu jedna zranená osoba. Po našom príjazde už bola von z vozidla," povedal banskobystrický hasič Michal Dzúrik. Odtrhnuté kusy z havarovaných vozidiel boli porozhadzované po celej vozovke, hlavný ťah preto museli uzavrieť a cestári všetko upratali. Ani u jedného z vodičov požitie alkoholu zistené nebolo. Dopravu obnovili po zhruba hodine.

Nehoda dnes ochromila dopravu aj na D2.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy