Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V parlamente zasahovali záchranné zložky pre podozrivý biely prášok
Zdielať na

V parlamente zasahovali záchranné zložky pre podozrivý biely prášok

BRATISLAVA / Pred Národnou radou v piatok dopoludnia stáli hasiči, záchranári a aj policajti.

​Podľa televízie JOJ sa na mieste našiel biely prášok. Ten skončil na Úrade verejného zdravotníctva. Popoludní už bol známy obsah. "Bolo zistené, že žiadna látka, ktorá by mohla u ľudí vzbudiť obavu o život a zdravie, sa v obálke nenachádzala," informuje hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková.

"Na adresy poslancov NR SR naprieč politickým spektrom boli doručené kontaminované zásielky. Na základe kontroly listových zásielok pracovníčky Kancelárie NR SR zachytili viac ako 70 listov s podozrivou látkou, ktorá vykazovala mierne dráždivé účinky. Všetky zásielky boli zachytené a v rámci postupov ich Kancelária NR SR postúpila policajným a záchranným zložkám. Priestory boli okamžite dekontaminované. „Aj tento prípad ukazuje na potrebu zvýšených kontrol doručovaných zásielok. Opatrenia, ktoré sme v minulosti prijali sa ukazujú ako správne a opodstatnené,“ hovorí k prípadu vedúci Kancelárie NR SR Daniel Guspan. Chemický rozbor látky zatiaľ nie je známy," informuje odbor komunikácie s médiami a verejnosťou.

 

noviny.sk

​"Opoziční poslanci prísnejšie opatrenia Kancelárie Národnej rady SR, ktoré slúžili na ich ochranu, zneužili na politický marketing, a v piatok, keď prišlo poslancom viac ako 70 kontaminovaných listov, sa ukazuje dôležitosť týchto opatrení," povedal Andrej Danko. Ten sa po doručení kontaminovanej zásielky poslancom naprieč politickým spektrom vrátil k údajnej kauze čítania listov na pôde parlamentu.

"Vymyslená kauza čítania listov bola účelovo zneužitá na pokus o poškodenie dobrého mena Kancelárie Národnej rady a jej zamestnancov. Podstatou tejto kauzy bol jednoznačne len nekalý politický marketing. Práve dnes, keď prišlo poslancom viac ako 70 kontaminovaných listov sa ukazuje dôležitosť opatrení, ktoré sme zaviedli. A to nielen na ochranu poslancov, ale aj zamestnancov, ktorí s poštou robia,“ reaguje Danko, ktorý zároveň vyzýva daných poslancov, aby sa ospravedlnili najmä zamestnancom parlamentu. "Zamestnanci boli niekoľko týždňov pod veľkým politickým aj mediálnym tlakom, a to úplne neodôvodnene, iba si svedomito plnili svoje pracovné povinnosti. Preto im okrem veľkej vďaky patrí aj ospravedlnenie,“ vyzval kritikov zavedených opatrení v NR SR predseda Danko.

Podobná situácia sa stala v marci tohto roka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy