Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pri mešite vrazilo auto do chodcov. Niekoľko ľudí je zranených
Zdielať na

Pri mešite vrazilo auto do chodcov. Niekoľko ľudí je zranených

Zdroj: twitter

LONDÝN / Pri mešite v noci z utorka na stredu vrazilo auto do chodcov. Najmenej dvaja ľudia boli prevezení do nemocnice. Polícia zatiaľ presnú príčinu útoku nepozná, podľa ich slov ale zachovajú chladnú hlavu. Incident nebudú ničomu pripisovať, kým sa prípad úplne neobjasní.

Po tom, čo neznámy vodič vrazil do chodcov, zostali viac ako dvaja ľudia zranení. Prevezení boli aj do nemocnice. Podľa niektorých londýnskych médií ide o troch zranených. Jeden z nich mal byť starší muž, ktorého záchranári prevážali v bezvedomí. Incident sa odohral v mestskej časti Cricklewood. 

Dvaja mladí ľudia, ktorí boli taktiež zranení, označili útok za úmyselný a islamofóbny. 

"Pred chvíľou vrazilo auto do davu moslimov pri dopredu premyslenom islamofóbnom útoku," napísal na Twitter užívateľ s prezývkou SJPeace. "Vodič na mieste nezastavil," uviedla londýnska polícia. Obaja hospitalizovaní mladí ľudia, neutrpeli veľmi vážne zranenia. Polícia uviedla, že ľudia v aute mali islamofóbne poznámky. "Tento incident nevyšetrujeme ako súvisiaci s terorizmom, ale detektívi skúmajú, o ako závažný čin mohlo ísť. Pravdepodobne mohlo ísť o nenávistný zločin," vyjadrila sa ďalej polícia. 

Pokiaľ by sa ukázalo, že išlo o úmyselný útok namierený proti moslimom, nešlo by v Londýne o prvý takýto útok. Vo februári bol na doživotie odsúdený Darren Osborne, ktorý minulý rok v júni blízko mešity v štvrti Finsbury Park vrazil dodávkou do moslimov a jedného zabil. Pri útoku sa zranilo 12 ľudí. 

Pozrite si reportáž o útoku 11. septembra: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy